Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » AVEK myönsi 400 000 euroa DigiDemo-tukea

AVEK

AVEK myönsi 400 000 euroa DigiDemo-tukea

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2013 klo 11:21
Julkaisija: AVEK

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK on myöntänyt vuoden 2013 ensimmäiset DigiDemo-tuet. Tukea myönnettiin 41 hankkeelle yhteensä 400 000 euroa. DigiDemo on tarkoitettu kulttuuristen sisältöjen kehittämiseen digitaalisiin päätelaitteisiin.

 

Kevään haussa DigiDemo-tukea anoi 145 hanketta. Tuotantoneuvoja Milla Moilasen mukaan hakemusten määrä on jokseenkin vakiintunut. Moilanen pitää harmillisena sitä tosiasiaa, että nykyisellä tukisummalla ei pystytä tukemaan kaikkia niitä hankkeita, jotka ansaitsisivat tukea. ”Ennen näkemättömät, hyvin kiteytetyt ja tuoreet hankkeet nousevat tällöin tuen jaossa etusijalle.”

 

DigiDemo-tukea myönnetään konseptisuunnitteluun, demo- tai tuotekehitys-hankkeisiin ja tv-ohjelmapilotteihin. Tällä kertaa konseptisuunnittelun tukea myönnettiin 21 hankkeelle yhteensä 83 500 euroa ja demohankkeiden tukea 16 hankkeelle yhteensä 232 500 euroa. Tv-pilottitukea sai 4 hanketta, yhteensä 84 000 euroa.

 

Tämän kevään haussa kiinnitettiin huomiota konseptituen vaikutukseen hankkeiden kehittämisessä: moni hanke saatetaan demotukikelpoiseksi konseptituella. DigiDemo-avustuksia myönnettäessä otetaan huomioon paitsi hankkeen innovatiivisuus, myös sen toteuttamisedellytykset. Avustus myönnetään kohteille, joilla on hyvät mahdollisuudet päätyä tuotantoon. ”DigiDemo-tukea ei ole tarkoitettu esimerkiksi koulutöihin, vaan hankkeelle tarvitaan myös yritysyhteistyötä eli konkreettisia toteutumisen edellytyksiä”, Moilanen selventää.

 

Tuen jakamisesta päätti asiantuntijaryhmä, jonka jäseniä ovatkonsultti Markus Leikola, Finpron seniorikonsultti Kati Uusi-Rauva, digitaalisen median asiantuntija Marja Heinonen jaAalto-yliopiston Media Factoryn johtaja Philip Dean.

 

DigiDemo-tuen tavoitteena on edistää mielekkäiden kulttuurisisältöjen ja -palveluiden kehittämistä, parantaa alalla toimivien yritysten tuotekehitysmahdollisuuksia sekä vastata digitalisoituvan yhteiskunnan kulttuuripoliittisiin tavoitteisiin. DigiDemo perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille osoittamaan vuotuiseen määrärahaan. Vuonna 2013 määrärahan suuruus on 910 000 euroa.

 

DigiDemon seuraava hakuaika päättyy 31.10.2013. Hakemukset tehdään AVEKin sähköisessä hakemusjärjestelmässä. Hakukriteereihin voi tutustua AVEKin internetsivuilla, www.kopiosto.fi/avek/digidemo.

 

Tukipäätökset voi käydä katsomassa AVEKin sivuilta, www.kopiosto.fi/avek.

 

Lisätietoja antavat:

Tuotantoneuvoja Milla Moilanen, milla.moilanen(a)avek.kopiosto.fi, 040 900 9199 (hakijoiden yhteydenotot meilitse soittopyyntönä)

Pääsihteeri Juha Samola, juha.samola(a)avek.kopiosto.fi, 09 4315 2351

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria. Varat ovat pääasiassa peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään muun muassa dvd-levyistä ja digitaalisista videotallentimista. AVEK myöntää tukea elokuvan eri lajityyppien kehittelyyn ja kulttuurivientiin, audiovisuaalisen alan tekijöiden jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi AVEK myöntää tukea lyhyt-, dokumentti- ja animaatioelokuvien sekä mediataideteosten tuotantoon. Opetus- ja kulttuuriministeriön DigiDemo- ja CreaDemo-määrärahoista tukea myönnetään kulttuuristen sisältöjen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs