Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » AVEK myönsi 240 000 euroa CreaDemo-tukea

AVEK

AVEK myönsi 240 000 euroa CreaDemo-tukea

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2013 klo 10:59
Julkaisija: AVEK

CreaDemo on Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEKin jakama määräraha, jonka tavoitteena on vahvistaa luovan työn tekemisen edellytyksiä. Tämän syksyn haussa tukea myönnettiin 34 hankkeelle yhteensä 240 223 euroa.

AVEK myönsi CreaDemo-tukea neljättä kertaa. Tukea myönnetään luovan alan yritysten ja kulttuurialan ammattilaisten tuotekehityshankkeisiin, joissa etsitään uusia luovien alojen ja kulttuuriyrittäjyyden tuote- tai palveluinnovaatioita. Avustukset myönnetään opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille osoittamasta määrärahasta.

Syksyn haussa tukea tavoiteltiin 132 hakemuksella. Demo-, proto- ja pilottitukea sai 9 hanketta, jotka jakoivat 118 374 euron tukisumman. Konseptitukea jaettiin 121 849 euroa 25 hankkeelle.

Hakemusten määrä kasvoi edelliseen hakuun verrattuna kolmanneksella. CreaDemo-määrärahan tavoitteena on synnyttää luovaan osaamiseen perustuva tai sitä hyödyntävä uusi tuote, menetelmä tai palvelu. Tuotantoneuvoja Milla Moilanen painottaa, että CreaDemo-hankkeita arvioitaessa painotetaan erityisesti niiden uutuusarvoa, innovatiivisuutta, taloudellista toteuttamiskelpoisuutta sekä liiketoimintapotentiaalia. ”Kyseessä on demo- ja pilotti tuki, ja hankkeisiin kaivataan uusia, aidosti demoamista kaipaavia kulttuurisia hankkeita”.

CreaDemon seuraava haku päättyy helmikuun lopussa 2014. Hakemus tehdään AVEKin sähköisessä hakemusjärjestelmässä.

Tukipäätökset: http://www.kopiosto.fi/avek/

Lisätietoja antavat: Tuotantoneuvoja Milla Moilanen, milla.moilanen(a)avek.kopiosto.fi, 040 900 9199

(hakijoiden yhteydenotot tiistaisin klo 10–12) Pääsihteeri Juha Samola, juha.samola(a)avek.kopiosto.fi, 09 4315 2351

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria. Varat ovat pääasiassa peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään muun muassa dvd-levyistä ja digitaalisista videotallentimista. AVEK myöntää tukea elokuvan eri lajityyppien kehittelyyn ja kulttuurivientiin, audiovisuaalisen alan tekijöiden jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi AVEK myöntää tukea lyhyt-, dokumentti- ja animaatioelokuvien sekä mediataideteosten tuotantoon.

Opetus- ja kulttuuriministeriön DigiDemo- ja CreaDemo-määrärahoista tukea myönnetään kulttuuristen sisältöjen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs