Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » AVEK jakoi 290 000 euroa CreaDemo-tukea

AVEK

AVEK jakoi 290 000 euroa CreaDemo-tukea

Tiedote.
Julkaistu: 10.06.2013 klo 16:49
Julkaisija: AVEK

AVEK on myöntänyt vuoden 2013 ensimmäiset CreaDemo-tuet. Tukea myönnettiin 42 hankkeelle yhteensä 290 800 euroa. CreaDemo-tukea myönnetään luovan alan yritysten ja kulttuurialan ammattilaisten tuotekehityshankkeisiin, joissa etsitään uusia luovien alojen ja kulttuuriyrittäjyyden tuote- tai palveluinnovaatioita.

Tukea tavoiteltiin 97 hakemuksella. Demo-, proto- ja pilottitukea sai 12 hanketta, jotka jakoivat 143 000 euron tukisumman. Konseptitukea jaettiin 147 800 euroa 30 hankkeelle. AVEK jakoi CreaDemo-tukea nyt kolmatta kertaa.

Tuotantoneuvoja Milla Moilasen mukaan hakemuksia tuli edelliseen hakuun verrattuna vähemmän, koska tukea ei aiempiin hakuihin verrattuna haettu enää perustoimintaan. ”Myös toisto sisällöissä on vähentynyt: ensimmäisillä hakukierroksilla nähtiin paljon samantyyppisiä hyvinvointikonsepteja, mutta nyt sisällöt ovat täsmentyneet.”

CreaDemo-määrärahan tavoitteena on synnyttää luovaan osaamiseen perustuva tai sitä hyödyntävä uusi tuote, menetelmä tai palvelu.  Avustukset myönnetään opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille osoittamasta määrärahasta.

Tuotantoneuvoja Milla Moilasen mukaan tämän kevään hakemuksissa korostuivat designiin liittyvät hankkeet. Musiikkiin ja kuvataiteisiin liittyviä hankkeita kaivattaisiin sen sijaan enemmänkin. Vaikka hakemuksia tulikin edellisiin hakuihin verrattuna vähemmän, tuelle on selkeä tarve. ”Raha antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden hankkeiden kehittämiseen ja demoamiseen. Tuki mahdollistaa irrottautumisen arkirutiineista ja keskittymisen uuden luomiseen, mikä on alojen uusiutumisen kannalta olennaisen tärkeää”, Moilanen korostaa.

CreaDemon seuraava haku päättyy 30.9.2013. Hakemus tehdään AVEKin sähköisessä hakemusjärjestelmässä.

CreaDemo-tukea saaneet hankkeet voi käydä katsomassa osoitteessa www.kopiosto.fi/avek/creademo.

 

Lisätietoja antavat:

 

Tuotantoneuvoja Milla Moilanen, puhelinaika maanantaisin klo 13 - 15,

puh. 040 900 9199.

 

Lisätietoja saa myös AVEKin toimistosta, puh. 09 4315 2350.

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria. Varat ovat pääasiassa peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään muun muassa dvd-levyistä ja digitaalisista videotallentimista. AVEK myöntää tukea elokuvan eri lajityyppien kehittelyyn ja kulttuurivientiin, audiovisuaalisen alan tekijöiden jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi AVEK myöntää tukea lyhyt-, dokumentti- ja animaatioelokuvien sekä mediataideteosten tuotantoon. Opetus- ja kulttuuriministeriön DigiDemo- ja CreaDemo-määrärahoista tukea myönnetään kulttuuristen sisältöjen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs