Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Avajaistunnelmia Galleria Kajaste- Maarika Mauryn Focus näyttely ja Vincent Decotils kuvataidetta

Galleria Kajaste

Avajaistunnelmia Galleria Kajaste- Maarika Mauryn Focus näyttely ja Vincent Decotils kuvataidetta

Tiedote.
Julkaistu: 09.05.2016 klo 06:30
Julkaisija: Galleria Kajaste

Galleria Kajasteessa on avautunut kaksi kuvataidenäyttelyä. Toinen näytteilleasettajista on helsinkiläinen kuvataitelija Maarika Maury, toinen Vincent Descotils Pariisista.

"Tiivis tunnelma avajaisissa ei estänyt näkemästä Maarika Mauryn yksityiskohdilla herkuttelevia valokuvia, kertoo Galleristi Anna-Maija Kajaste. Kuvat ovat kuin runoja, maalauksenomaisia ja eteerisiä. Silti niissä on väriloistoa, voimaa ja fokusointia. Toiset kuvista ilmentävät kevään heräämisen herkkiä, ohikiitäviä hetkiä, jotka Maury on onnistunut tallentamaan väreilevässä valossaan ja heleissä väreissään. Toiset kuvat herättävät vahvoja tunteita, kuten kuvasarja Passion, Desire ja Love."

 Näyttelyn nimi Focus heijastelee Mauryn tasapainoilua taiteen, luonnon, läsnäolon ja toisaalta kiireisen yritysmaailman välimaastossa. Kiireisessä maailmassa ryntäilemme, silmissä vilisee niin maisemia kuin paperiakin, ja tekemistä riittää vuorokauden ympäri. Osaammeko fokusoida ja asettaa asiat tärkeysjärjestykseen? Fokusta tarvitaan henkilökohtaisessa elämässä, tavoitteiden toteuttamisessa ja läsnäolon taidossa. Näemmekö vain pinnalle vai osaammeko katsoa syvemmälle asioiden ytimeen? Pystymmekö pysähtymään hetkeksi ja näkemään kaiken sen kauneuden, joka meitä ympäröi?

Maarika Mauryn Focus  -kuvataidenäyttely herättelee kuvien kautta katsojassa ajatuksia pysähtymisen taidon, fokusoinnin ja läsnäolon merkityksestä elämässä.

Kuvien tarkoitus on tuoda iloa työhön ja koteihin. “Raikkaat, runsaan vivahteikkaat ja elämäniloiset värit sekä kukkien ja kasvien yllätyksellisten yksityiskohtien muotomaailma antavat energiaa ja inspiraatiota jokapäiväiseen elämään”, kertoo Maury taiteestaan.

”Valokuvien tunnelma vie mukanaan, katsojan tekee mieli heittäytyä kuvien syvän purppuran, hehkuvan oranssin ja heleän keväänvihreän halaukseen, levätä silkinpehmeillä terälehdillä, tankata energiaa ja iloa elämään”, kuvaa galleristi Anna-Maija Kajaste. ”Upeita, kauniita ja energisoivia taideteoksia."

 Maury on opiskellut Vapaassa Taidekoulussa sekä Vedic Art -Akatemiassa ja on toteuttanut useita näyttelyitä. Hän toimii lisäksi strategiakonsulttina Kissconsulting Oy:ssä. Hän on koulutukseltaan KTM ja tekee väitöskirjaa fokusoinnin merkityksestä työelämässä ja strategioissa. Valokuvauksen lisäksi Maury tekee taidetta myös muilla tekniikoilla ja materiaaleilla, mm. öljyväri- ja akryyli sekä sekatekniikalla.

Taidenäyttely Fokus on avoinna yleisölle 29.4-22.5.2016 välisenä aikana.

 Lisätietoja Maarika Maury, puhelin 050 5900 412, maarika@kissconsulting.fi

Galleristi Anna-Maija Kajaste puhelin 0408556598, info@galleriakajaste.fi.

 

Liitetiedostot

Galleria Kajaste Galleria nykytaiteeseen suuntautunut, kuvataiteen eri muotoja kuukausittain vaihtuvin näyttelyin esittelevä taidegalleria. Näyttelytoiminnan lähtökohtana on jokaisen valitun näyttelyn ainutlaatuisuutta arvostava esillepano näyttely-yleisön ja ammattilaisten nautittavaksi ja arvioitavaksi. Galleriat ovat Helsingissä ja Oulussa. Helsingin Galleria on osoiteessa Bulevardi 32/Albertinkatu 30. Näyttely avoinna ke – pe klo 13 -19 ja la – su klo 12-16, sekä sovittaessa ryhmille.  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs