Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Armotonta menoa Köysiratagalleriassa 26.2–7.3.2014

Turun ammattikorkeakoulu

Armotonta menoa Köysiratagalleriassa 26.2–7.3.2014

Tiedote.
Julkaistu: 19.02.2014 klo 10:53
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

”Armotonta menoa” on Mirja Hanikan ja Veera Järveläisen neljäs yhteisnäyttely, joka käsittelee rehellisellä otteella yksilön kokemuksia yhteiskunnassa. Näyttely koostuu kahdesta erillisestä maalauskokonaisuudesta ja yhteisestä video-installaatiosta. Hanikka ja Järveläinen ovat Turun AMK:n Taideakatemian kolmannen vuosikurssin kuvataideopiskelijoita.

Näyttelyn yhteisenä lähtökohtana on tuoda esille elämässä harvemmin merkittävinä pidettyjä asioita, kaikessa vakavassa humoristisuudessaan. Pääroolissa ovat yksilön kokemukset ja selviytymiskeinot arjessa ja omassa elinpiirissään. Hanikan ja Järveläisen rosoinen ja värikylläinen ilmaisu tukee teosten välitöntä tunnelmaa.

Rehellisyys ja huumori pohjana erilaisille teoksille

Hanikan teokset käsittelevät yksilön tunnetiloja abstraktin maalauksen keinoin. Hienovaraisten kauneuden kokemusten ja jopa henkisten asioiden näkymättömyys tuloskeskeisessä yhteiskunnassa, muodostuu teoksissa kaoottiseksi kaipuuksi eheyteen. Maalausten abstrahoitujen maisemien oudot näkymät vaihtelevat tunnelmaltaan seesteisestä uhkaavaan, leikkimielisiä ylilyöntejä unohtamatta.

Järveläisen esittävissä maalauksissa kuvataan elämän yksityiskohtia, tuoden henkilökohtaiset tarinat samaistuttaviksi. Arjen rujous, sekä siitä selviäminen näyttäytyvät surkuhupaisassa valossa.

Yhteinen video-installaatio ”Suomi pop shits” on saanut ideansa ihmisten inhoamista suomi pop -kappaleista. Suomalaisen ”junttikulttuurin” kauheus tuodaan esille humoristisesti, hyvän ja huonon maun rajoja sekoittaen.

– Emme kumpikaan ole mitään muusikoita taikka videotaiteilijoita, mutta pitää tehdä rohkeasti sitä mikä kiinnostaa, vaikka aihe olisi kuinka kummallinen. Sellaisella asenteella olemme koettaneet toimia parhaamme mukaan”, sanoo Mirja Hanikka.

 

Lehdistötilaisuus Köysiratagalleriassa tiistaina 25.2 klo 13.00 ja avajaiset klo 17–19.

Näyttely avoinna 26.2–7.3 ma–pe klo 12–18, sekä la–su klo 13–17.

Lisätietoja:
Mirja Hanikka, kuvataiteen ko,
mirja.hanikka@students.turkuamk.fi, p.040 528 0021
Veera Järveläinen, kuvataiteen ko,
veera.jarvelainen@students.turkuamk.fi, p.050 499 3952

 Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs