Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Armi-kolikkoa juhlittiin Marimekolla

Suomen Rahapaja Oy

Armi-kolikkoa juhlittiin Marimekolla

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2012 klo 13:02
Julkaisija: Suomen Rahapaja Oy

Armi Ratian syntymän satavuotisjuhlan kunniaksi lyöty kolikko luovutettiin 4.6.2012 Marimekon toimitusjohtaja Mika Ihamuotilalle, Ristomatti Ratialle sekä Unikon suunnitelleen Maija Isolan tyttärelle Kristina Isolalle. Armi Ratia ja taideteollisuus -juhlarahan voi ostaa Suomen Rahapajan verkkokaupasta.

Armi Ratialle nostettiin eilen malja Marimekko-talolla, kun Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Paul Gustafsson luovutti Ratian muistoksi valmistetun juhlarahan Ratian uraan läheisesti liittyville ihmisille.

Juhlaraha on herättänyt jo ennen julkaisuaan runsaasti kiinnostusta sekä kotimaassa että ulkomailla. – Olemme saaneet Armi Ratia -juhlarahasta kevään aikana paljon kyselyitä asiakkailtammme, mikä osoittaa aiheen olevan ajankohtainen ja ihmisten sydäntä lähellä, Paul Gustafsson totesi Marimekko-talolla.

Juhlakolikot ovat perinteisesti olleet Suomessa klassisen yksivärisiä, mutta Marimekon maailman värikylläisyys haluttiin tuoda esiin Armi Ratialle omistetussa rahassa. Kolikon tunnuspuolella on kuvattuna Armi Ratian muotokuva. Rahan arvopuoli kuvaa Maija Isolan suunnittelemia Unikko-kukkia niille tunnusomaisessa, hehkuvan punaisessa värissä. Kolikon ulkoasusta on kiittäminen suunnittelija Kari Markkasta.

– Armi Ratia on totisesti tämän kunnian ansainnut. Kolikon tunnuspuolen unikot kuvaavat hänen työnsä taiteellista ja kauneutta arvostavaa puolta, kun taas rahan arvopuoli kertoo hänen kyvystään muuttaa nämä tekijät taloudellisesti kannattaviksi, Marimekon toimitusjohtaja Mika Ihamuotila sanoi kolikon luovutuksen yhteydessä.

Marimekon kansainväliseen menestykseen johdattanut Armi Ratia (1912-1979) muistetaan karismaattisena naisena, joka uskalsi luottaa taiteellisiin arvoihin teollisessa tuotesuunnittelussa. Oman juhlakolikon saaneena suomalaisena hän on kunniakkaassa seurassa, sillä saman tunnustuksen ovat ennen Armi Ratiaa saaneet mm. Kaj Franck vuonna 2011, Minna Canth vuonna 2010, Juhani Aho vuonna 2011 ja Tove Jansson vuonna 2004.

Juhlakolikoita lyödään merkittävien henkilöiden ja suurten tapahtumien kunniaksi, ja niiden aiheet valitsee valtiovarainministeriön asettama juhlarahalautakunta. Nimellisarvoltaan 10 euron hopearahaa lyötiin 20 000 kappaletta peilikiiltoisena eli proof-laatuisena ja 20 000 kappaletta himmeäkiiltoisena eli BU-laatuisena. Rahassa on hopeaa suhteessa 925/1000 ja se painaa 25,5 grammaa. Juhlarahan halkaisija on 38,6 millimetriä.

 

Lisätietoja:

 

Henna Karjalainen

viestintäjohtaja

Suomen Rahapaja

+ 358 50 575 9197

henna.karjalainen(at)mint.fi

 

Tiina Alahuhta-Kasko

vt. markkinointijohtaja

Marimekko Oyj

+358 9 758 7328

tiina.alahuhta-kasko(at)marimekko.fi

 

Liitetiedostot

Suomen Rahapaja Oy on euroalueen vahvin rahapaja, joka omistaa sataprosenttisesti Saxonia Eurocoin GmbH:n Saksassa ja puolet Det Norske Myntverketistä Norjassa. Suomen Rahapaja suunnittelee, markkinoi ja lyö rahaa. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja ja rahasarjoja. Vuonna 2012 Suomen Rahapaja julkistaa kuusi uutta juhlarahaa ja kaksi erikoisrahaa. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2012 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs