Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Arkkitehtuurikasvatuksen kilpailu Architecture & Children Golden Cubes Awards käynnistynyt!

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus

Arkkitehtuurikasvatuksen kilpailu Architecture & Children Golden Cubes Awards käynnistynyt!

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2013 klo 11:02
Julkaisija: Arkkitehtuurin tiedotuskeskus

Hyvä arkkitehtuurikasvatuksen toimija ja edistäjä: Onko takataskussasi mielenkiintoisia arkkitehtuurikasvatuksen hankkeita? Osallistu niillä kilpailuun!

Architecture & Children Golden Cubes Awards -Suomen osakilpailu etsii ja palkitsee 1.9.2011–15.3.2014 välillä toteutettuja tai käynnistettyjä arkkitehtuurikasvatuksen hankkeita. Kilpailuehdotukset voivat esitellä esimerkiksi arkkitehtuurin ymmärrystä edistäviä kursseja, oppitunteja, tapahtumia, sähköisiä tai painettuja julkaisuja, opetusmateriaalipaketteja, pelejä, elokuvia tai tietokone-ohjelmia.

Arkkitehtuurin, kasvatuksen, arkkitehtuurikasvatuksen ja media-alan asiantuntijoista koostuva arvovaltainen tuomaristo valitsee voittajat neljässä sarjassa:

  1. koulu (peruskoulut ja lukiot),
  2. kulttuuri-instituutio (taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin oppilaitokset sekä museot, galleriat, säätiöt, yhdistykset ja muut yhteisöt

),
  3. kirjallinen tuote (artikkelit, kirjat, lehdet ja oppimateriaali

t) sekä
  4. audiovisuaalinen hanke (dokumentit, elokuvat, tv-ohjelmat ja audiovisuaaliset oppimateriaalit).

Kansallisen kilpailun satoa kootaan pienimuotoiseen näyttelyyn. Voittajat palkitaan lehti- ja kirjapalkinnoin sekä lähetetään edustamaan Suomea kansainväliseen kilpailuun. Kansainvälisessä kilpailussa palkitut ja kunniamaininnan saaneet työt pääsevät kansainvälisen arkkitehtien liiton (Union Internationale des Architectes UIA) maailmankonferenssin yhteydessä järjestettävään Architecture & Children Golden Cubes Awards -näyttelyyn Durbaniin, Etelä-Afrikkaan.

 

OSALLISTUMINEN

Kilpailuehdotukset pyydetään jättämään sähköisenä 15.2.2014 mennessä. Yhdellä ehdotuksella voi osallistua vain yhteen sarjaan. Jos haluaa osallistua useampaan sarjaan, on kuhunkin niistä lähetettävä oma ehdotuksensa.


Kansallinen kilpailu järjestetään suomenkielisenä. Osallistumislomakkeen voi kuitenkin täyttää myös ruotsiksi. Järjestäjä vastaa voittajaehdotusten tekstien käännättämisestä sekä kuva- ja tekstiaineiston viemisestä kansainvälisen järjestäjän julisteformaattiin.

Osallistu kansalliseen kilpailuun täyttämällä tämä lomake: https://www.webropolsurveys.com/S/E8A42A42921721CF.par
, lähettämällä kuva-aineisto sähköpostilla tai https://www.wetransfer.com/ -palvelulla osoitteeseen jaana.rasanen@archinfo.fi sekä toimittamalla mahdollinen valmis julkaisu tai tuote osoitteeseen Suomen Arkkitehtiliitto SAFA/ "Golden Cubes", Runeberginkatu 5, 00100 Helsinki.

Liitteenä kansainvälisen kilpailun säännöt, jotka koskevat myös kansallista osakilpailua. Mahdolliset kilpailua koskevat kysymykset pyydetään esittämään 1.11.2013 mennessä sähköpostitse osoitteeseen jaana.rasanen@archinfo.fi.

 

JÄRJESTÄJÄT

Suomen osakilpailun järjestävät yhteistyönä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja Arkkitehtuurin tiedotuskeskus. Kansainvälisen kilpailun järjestää UIA Architecture and Children Work Programme.

 

Liitetiedostot

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus on uusin toimija opetus- ja kulttuuriministeriön tukemien taiteen alan tiedotuskeskusten joukossa. Keskusta ylläpitävän taustayhdistyksen jäseniä ovat Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Rakennustietosäätiö, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja Suomen arkkitehtuurimuseo- ja tiedotuskeskussäätiö.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs