Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Arkkipiispa Mäkinen haastattelee Asko Sahlbergia Helsingin kirjamessuilla

Kirkon tiedotuskeskus

Arkkipiispa Mäkinen haastattelee Asko Sahlbergia Helsingin kirjamessuilla

Tiedote.
Julkaistu: 20.10.2015 klo 14:34
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Arkkipiispa Kari Mäkinen astuu haastattelijan rooliin Helsingin kirjamessuilla. Perjantaina 23.10. kello 13 Mäkinen keskustelee Mika Waltari -lavalla kirjailija Asko Sahlbergin kanssa tämän teoksesta Irinan kuolemat.

”Sahlbergin tavassa kuvata ihmisiä on jotakin jäljittelemätöntä. Kirja on myös ajankohtainen, koska se käsittelee kasvamista vieraassa maassa”, arkkipiispa perustelee kirjailija- ja teosvalintaansa.

Arkkipiispa on tavattavissa kirjamessuilla haastattelutuokion jälkeen.

Hän on mukana myös kello 17 Sibelius-salissa Piispanpolku 10 -kirjasta käytävässä keskustelussa. Jaakko Heinimäen toimittamassa teoksessa Suomen luterilaiset piispat kirjoittavat hengellisestä tiestään. He kertovat kirjassa ihmisistä, tapahtumista, paikoista, kirjoista ja taideteoksista, jotka ovat liittäneet heidät kristinuskon pitkään ketjuun ja tehneet heistä sellaisia ihmisiä, joita he ovat. Arkkipiispan lisäksi haastateltavina ovat myös Helsingin piispa Irja Askola ja Porvoon piispa Björn Vikström.

Piispojen kirjailijahaastatteluja voi seurata messuilla tai netissä

Torstaina 22.10.

  • Klo 11.00 Eino Leino -lavalla Turun piispa Kaarlo Kalliala haastattelee kirjailija Tuomas Teporaa kirjasta Sodan henki.
  • Klo 16.30 Tampereen piispa Matti Repo haastattelee Katri Vala -lavalla kirjailija Risto Saarista kirjasta Oppi Rakkaudesta.

Perjantaina 23.10.

  • Klo 11.00 Mikkelin piispa Seppo Häkkisen haastateltavana Katri Vala -lavalla on kirjailija Annamari Marttinen. Keskusteluaiheena on teos Vapaa.
  • Klo 13.00 Mika Waltari -lavalla arkkipiispa Kari Mäkinen haastattelee kirjailija Asko Sahlbergia teoksesta Irinan kuolemat.
  • Klo 17.00 Espoon piispa Tapio Luoma haastattelee Kirves-teoksesta kirjailija Teemu Keskisarjaa Eino Leino -lavalla.
  • Klo 17.30 Porvoon piispa Björn Vikström haastattelee Katri Vala -lavalla kirjailijoita Susanna Alakoski ja Mathias Rosenlund teoksesta Lähimmäisen huhtikuu.

Sunnuntaina 25.10.

  • Klo 15.30 Helsingin piispa Irja Askolan haastateltavana Katri Vala -lavalla on kirjailija Leena-Maija Rossi. Teemana on Rossin kirja Muuttuva sukupuoli.

Piispat ovat haastattelujen jälkeen tavattavissa kirkon messuosastolla 6h79.

Piispojen haastattelut videostriimataan, ja ne ovat katsottavissa verkossa Kirkon kanavalla osoitteessa www.youtube.com/kirkko

 

Lisätietoja:
Tiedottaja Tuulikki Terhemaa, tuulikki.terhemaa@evl.fi, p. 050 372 1239

Twitterissä #kirjamessut
www.kirjamessut.fi 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs