Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Anu Komsi virtuoosiaarioiden tulkkina

Oulu Sinfonia

Anu Komsi virtuoosiaarioiden tulkkina

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2016 klo 11:47
Julkaisija: Oulu Sinfonia

Oulu Sinfonian konsertissa torstaina 14.4. klo 19 Madetojan salissa kuullaan maamme kansainvälisesti tunnetuimpiin koloratuurisopraanoihin lukeutuvan Anu Komsin säihkyviä tulkintoja. Hän esittää aarioita Vivaldin barokkiooppera Griseldasta ja Jukka Tiensuun varta vasten Komsille säveltämän loistokkaanräiskyvän Voice Verser -teoksen. Orkesterinumerona kuullaan alkusoitto oopperasta Griselda, ruotsalaisen barokkisäveltäjä Johan Helmich Romanin Sinfonia ja päätösnumerona Mozartin Jupiter-sinfonia.

Konsertin johtaa Johannes Gustavsson, joka on toiminut Oulu Sinfonian ylikapellimestarina vuodesta 2013 saakka. Hän vierailee säännöllisesti eri orkestereiden kapellimestarina ja  opettaa Ingesundin musiikkikorkeakoulussa. Gustavsson on myös Värmlannin Oopperan taiteellinen johtaja.

Sopraano Anu Komsin laaja ohjelmisto ulottuu renessanssista proge-jazzin kautta tuoreimpaan nykymusiikkiin ja yli viiteenkymmeneen oopperarooliin. Komsi toimii perustamansa Kokkolan Oopperan taiteellisena johtajana ja duoyhteistyö Marzi Nymanin kanssa jatkuu monipuolisella ja improvisatorisella ohjelmistolla, kuten myös yhteistyö Petri Niemisen kanssa jazzin suunnalla.

Liitetiedostot

Oulu Sinfonia on Pohjois-Suomen ainoa ja EU-alueen pohjoisin sinfoniaorkesteri. Orkesterissa soittaa 61 ammattimuusikkoa ja ylikapellimestarina on vuodesta 2013 alkaen toiminut useissa kapellimestarikilpailuissa palkittu Johannes Gustavsson, jonka sopimus jatkuu aina kesään 2018 saakka. Gustavsson pitää erityisen tärkeänä tuoda esiin pohjoismaista musiikkia, minkä lisäksi Oulu Sinfonian ohjelmistossa on säännöllisesti tarjolla myös laaja kattaus eri aikakausien orkesterimusiikkia, lastenkonsertteja, oopperaa ja viihdettä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs