Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Albumit auki –hankkeen keruutilaisuuksia järjestetään Lahden pääkirjastossa

Lahden kaupunki

Albumit auki –hankkeen keruutilaisuuksia järjestetään Lahden pääkirjastossa

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2015 klo 09:48
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahti-Seura ja Lahden Videokuvaajat järjestävät Lahden kaupunginkirjaston kanssa yhteistyössä Albumit auki –hankkeen valokuvien keruutilaisuuksia kevään 2015 aikana. Tilaisuudet järjestetään pääkirjaston monitoimitilassa. Samalla voi tutustua Päijät-Hämeen kirjastojen kotiseutusivustoon, Päijät-Häme-wikiin.

 

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja niitä järjestetään seuraavasti:

 

keskiviikkona 25.3. klo 12:00 – 15:00

keskiviikkona 29.4. klo 12:00 – 15:00

maanantaina 25.5. klo 16:00 – 19:00

 

Albumit auki –hankkeen taustaa:

Lahti-Seura ja Lahden Videokuvaajat toteuttavat vuoden 2015 aikana kotialbumikuvien digitointi- ja keruuhankkeen, jossa yksityishenkilöt voivat tuoda vanhoja Lahti-aiheisia valokuviaan digitoitavaksi ja talletettavaksi Albumit auki –projektin verkkosivuille. Projektin tarkoituksena on kerätä mahdollisimman laaja kuvatietokanta Lahdesta ja lahtelaisista. Albumit auki –kokoelmaan halutaan kuvia eri vuosikymmeniltä, ne voivat olla 1800-luvun lopulta tai tältä vuodelta, kunhan ne ovat paperisessa muodossa ja liittyvät jotenkin Lahteen. Kaupunkinäkymien ja maisemien lisäksi esim. kotiin, työhön ja vapaa-ajan viettoon liittyvät kuvat sopivat mainiosti projektin sivuille. Albumit auki on projekti, jossa kerätään yksityishenkilöiden albumeista löytyviä valokuvia digitoitaviksi ja verkkotietokantaan vietäviksi.

 

Päijät-Häme-wiki:

Päijät-Hämeen kirjastojen kotiseutusivusto, Päijät-Häme-wiki, on kaikille avoin paikallistiedon tietopankki, jonne voi kirjoittaa artikkeleita, lisätä kuvia ja Youtube-videoita, ja muokata muiden kirjoittajien tuottamia aineistoja. Wikiin ovat tervetulleita myös kertomus- ja muistelmatekstit. Henkilökohtaiset tekstit suojataan aina muokkauksilta. Sisällöntuottajiksi ovat tervetulleita kaikki paikallistiedosta kiinnostuneet kirjoittajat!

 

 www.albumitauki.fi/lahti ja www.kotiseutufilmit.fi

 

www.paijat-hamewiki.fi

 

Lisätietoja:

 

Sauli Hirvonen

puheenjohtaja, Lahti-Seura

puheenjohtaja@lahtiseura.fi

puh. 050 3085303

 

Merja Taavila

pedagoginen informaatikko, Lahden kaupunginkirjasto

merja.taavila@lahti.fi

puh. 044 416 3233

 

 

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs