Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Akvarellistit Wirkkalan jalanjäljissä

Kaustisen Kulttuuri Oy

Akvarellistit Wirkkalan jalanjäljissä

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2015 klo 09:00
Julkaisija: Kaustisen Kulttuuri Oy

Kaksi akvarellistia, Raila Paavola Kaustiselta ja Tiina Mäki-Petäjä Kalajoelta ovat ripustaneet näyttelynsä Kaustisen Kansantaiteenkeskuksen Kalliosaliin. Näyttelyn nimenä on sopivasti ”Tapio Wirkkalan jalanjäljissä ja vähän omissakin”. 

Kaustisen Kulttuuri Oy:n päänäyttely, Tapio Wirkkalan Rosenthal-posliinikokoelma on pysyvästi esillä Kansantaiteenkeskuksessa. Kesäkuussa avattuun upeaan kokoelmaan on tähän mennessä ehtinyt tutustua lähes 2000 suomalaisen muotoilun ystävää. Nyt akvarellistit tuovat herkän lisän kokonaisuuteen. 

Raila Paavola ja Tiina Mäki-Petäjä  maalasivat kesällä muutaman asetelman, joissa he käyttivät Tapio Wirkkalan muotoilemia Rosenthal-esineitä  apunaan. Molemmat sanovat inspiroituneensa Wirkkalan muotopuhtaista ja linjakkaista esineistä, joiden lomaan he asettelivat kukkia ja hedelmiä luoden näin herkkiä hienostuneita kuvia.

Raila Paavola ja Tiina Mäki-Petäjä järjestivät yhteisnäyttelyn viimeksi vuonna 2011 Ylivieskassa.  Molemmat ovat olleet ahkerina sen jälkeenkin. Päätöidensä ohella Paavola on järjestänyt yksityisnäyttelyn viimeksi Vetelissä Galleria Nevassa ja Kannuksessa Galleria Justuksessa. Seinäjoen taidehallissa Paavolalla oli yksityisnäyttely vuonna 2013. Hän on osallistunut myös yhteisnäyttelyihin mm. Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa sekä pari vuotta sitten Galleria Akvartissa Helsingissä 2013.

Tiina Mäki-Petäjä oli puolestaan Lohtajan musiikkijuhlien kutsuvierastaitelija viime vuonna. Alavieskassa ja Kalajoella hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä niin ikään ja tänä vuonna hän oli mukana ryhmänäyttelyssä Kauhavan taidetalossa.

Raila Paavola ja Tiina Mäki-Petäjä tapasivat toisensa kymmenkunta vuotta sitten Lestijokilaakson taidepäivien akvarellikurssilla. Sen jälkeen he ovat olleet tiiviisti yhteistyössä taiteen parissa Ruotsia myöten. He maalaavat  vaihdellen paikkakuntia Keski-Pohjanmaalla.  Viime kesänä he olivat mm. Mikkelin Otavassa akvarellikurssilla tehden ensin matkan Mänttään ja Salmelan taidekesään Mäntyharjulle. 

Molemmat sanovat haluavansa kehittyä yhä paremmiksi tunnelmien tulkeiksi. Kaustisella Wirkkalan klassisia esineitä katsoessaan he sanovat kokeneensa niin suuren insipiraation, että päättivät maalta niistä akvarelleja omalla tavallaan. 

Lisäksi tässä näyttelyssä on aihepiirejä, joissa voi nähdä ihmisiä, maisemia ja luonnon yksityiskohtia. Näyttelyssä on paljon esillä tuoreita, viime kesänä syntyneitä kuvia.

Kaustisen Kulttuuri Oy:n tarkoituksena on järjestää Kansantaiteenkeskuksessa vuosittain kaksi-kolme kuvataiteen näyttelyä, jotka sopivat hyvin yhtiön pitämän Wirkkala-näyttelyn yhteyteen. Ensi vuodelle on ohjelmassa yhteistyössä kamarimusiikkiviikon kanssa seuraava näyttely, joka avataan tammikuun lopulla.

Rovaniemellä Korundissa äskettäin avatun Tapio Wirkkalan 100-vuotisjuhlanäyttelyn on määrä tulla Kaustiselle vuoden kuluttua. Wirkkalan juhlavuosi saa siis jatkoa ja ulottuu Kaustisella aina itsenäisyytemme juhlavuoteen 2017.

Lisätiedot: Pekka Kivelä, Kaustisen Kulttuuri Oy (kaustisenkulttuuri@gmail.com, puh. 0500-500928)

http://wirkkala.net

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs