Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » 75-vuotias Hengitysliitto palkitsi yhteistyökumppaneitaan Turussa

Hengitysliitto

75-vuotias Hengitysliitto palkitsi yhteistyökumppaneitaan Turussa

Tiedote.
Julkaistu: 06.08.2016 klo 14:00
Julkaisija: Hengitysliitto

Hengitysliitto juhlisti 75-vuotista toimintaansa järjestämällä konsertin yhdessä Seminaarinmäen mieslaulajien kanssa lauantaina 6.8. Turun Varvintorilla. Tapahtumassa Hengitysliitto luovutti Hyvä Henki -palkintoja pitkäaikaisille yhteistyökumppaneilleen kiitokseksi aktiivisesta tuesta ja toiminnasta hengitysterveyden edistämiseksi. 

Palkinnoilla Hengitysliitto haluaa kiittää kumppaneitaan hyvästä, hedelmällisestä ja pyyteettömästä yhteistyöstä. 

Hengitysliitto luovutti Hyvä henki -palkinnot Turussa seuraaville tahoille: 

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry on Hengitysliiton pitkäaikainen yhteistyökumppani, joka on ollut muun muassa kehittämässä Liikkujan apteekki –konseptia sekä järjestämässä harvinaista hengityssairautta sairastavien lasten liikuntaleirejä.

Turun yliopistollisen keskussairaalan harvinaissairauksien yksikkö

Yliopistosairaaloihin keskitetään harvinaisten sairauksien hoitoa juuri perustettuihin harvinaisten sairauksien yksikköihin. Turun yliopistollisen keskussairaalan harvinaissairauksien yksikkö on edelläkävijä harvinaisten hengityssairaiden hoidon ja kuntoutuksen kehittämisessä muun muassa kystisen fibroosin osalta.

Tuija Helander 

Tuija Helander on vuosia tehnyt pyyteettömästi työtä hengityssairaiden hyväksi ja omasta vaikeasta hengityssairaudestaan huolimatta kannustanut omalla esimerkillään hengityssairaita liikkumaan ja urheilemaan. 

Hengitysliitto on viettänyt 75-vuotisjuhliaan Hyvässä hengessä -kiertueella Kajaanissa 3.8., Kuopiossa 4.8., Mikkelissä 5.8. ja Turussa 6.8. Kiertueella esiintyvät Seminaarinmäen mieslaulajat. Lisätietoja Hengitysliiton kotisivulta www.hengitysliitto.fi.   

Lisätietoja: 

Markku Hyttinen, toiminnanjohtaja, p. 040 516 3641 

Mervi Puolanne, järjestöjohtaja, p. 040 588 2782  

Hengitysliitto 75 vuotta  

Vuonna 1941 Kiljavannummella perustettiin Hengitysliiton edeltäjä Tuberkuloosipotilaitten Liitto yhdistämään tuberkuloosiin sairastuneita. 1960-luvulta lähtien liitto on ajanut kaikkien hengityssairaiden asiaa. Liiton nimi oli pitkään Keuhkovammaliitto ja 2000-luvulla se muuttui Hengitysliitoksi. 

Hengitysliitossa on nykyisin 92 jäsenyhdistystä ja sen jäsenmäärä on noin 30 000. Lähes puolet jäsenistä sairastaa astmaa, muita suuria tautiryhmiä ovat uniapnea ja keuhkoahtaumatauti. Lisäksi

jäsenistössä on mm. harvinaisia hengityssairauksia sairastavia ja sisäilmasta ja homeesta sairastuneita. Tuberkuloosia sairastaneita on yhä kuusi prosenttia. 

Perinteisen järjestötoiminnan lisäksi Hengitysliitto on vuosikymmenten aikana ollut merkittävä koulutus-, kuntoutus- ja työllistämispalveluiden tuottaja Suomessa. Tänä päivänä Hengitysliittoon kuuluvat valtakunnallinen erityisammattioppilaitos Ammattiopisto Luovi, rakennusterveyden erityisasiantuntijapalveluja tarjoava Suomen Sisäilmakeskus Oy, työllistämiskeskukset Kovak Oy/Lovak ja Sytyke-Centre sekä hotelli-ravintolat Lasaretti Oulussa ja Anttolanhovi Mikkelissä.   

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs