Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » 75-vuotias Hengitysliitto palkitsi yhteistyökumppaneitaan Kajaanissa

Hengitysliitto

75-vuotias Hengitysliitto palkitsi yhteistyökumppaneitaan Kajaanissa

Tiedote.
Julkaistu: 03.08.2016 klo 18:00
Julkaisija: Hengitysliitto

Hengitysliitto juhlisti 75-vuotista toimintaansa järjestämällä konsertin yhdessä Seminaarinmäen mieslaulajien kanssa keskiviikkona 3.8. Kajaanin Raatihuoneen torilla. Tapahtumassa Hengitysliitto ja Kajaanin Seudun Hengitysyhdistys luovuttivat Hyvä Henki -palkintoja pitkäaikaisille yhteistyökumppaneilleen kiitokseksi aktiivisesta tuesta ja toiminnasta hengitysterveyden edistämiseksi.

Palkinnoilla Hengitysliitto ja Kajaanin Seudun Hengitysyhdistys haluavat kiittää kumppaneitaan hyvästä, hedelmällisestä ja pyyteettömästä yhteistyöstä.  

Hengitysliitto luovutti Hyvä henki -palkinnot Kajaanissa Lappset Group Oy:lle ja Kainuun Keskussairaalan keuhkosairauksien poliklinikalle.

Lappset Group Oy on vuosia tehnyt yhteistyötä Hengitysliiton kanssa ja kannustanut hengityssairaita liikkumaan ulkona muun muassa edistämällä lähiliikkumista sekä aikuisten liikuntaa leikkipuistoissa.  

Kainuun Keskussairaalan keuhkosairauksien poliklinikka on tehnyt merkittävää työtä kainuulaisten hengitysterveyden edistämiseksi ja hengityssairaiden hoitamiseksi.

Kajaanin Seudun Hengitysyhdistys palkitsi Kajaanin kaupungin liikunta- ja nuorisopalvelut ja Kajaanin III Lehtikankaan apteekin.

Kajaanin kaupungin liikunta- ja nuorisopalvelut tekee yhteistyötä Kajaanin Seudun Hengitysyhdistyksen kanssa tukemalla yhdistyksen ohjattuja liikuntaryhmiä osallistumismaksuavustuksilla. Yhteistyö on jatkunut yli viiden vuoden ajan. Tukemalla yhdistyksen toimintaa Kajaanin kaupunki toteuttaa kuntalaisten omaehtoisen hyvinvoinnin edistämistä.

Kajaanin III Lehtikankaan apteekki on toiminut Kajaanin Seudun Hengitysyhdistyksen yhteistyökumppanina jo kymmenen vuoden ajan osallistumalla jokasyksyiseen Lisäaikaa liikunnalle -tapahtuman järjestämiseen. Yhdistyksen jäsenet ovat käyneet tapahtumapäivinä apteekissa tekemässä PEF-mittauksia ja esittelemässä yhdistyksen toimintaa. 

75-juhliaan Hengitysliitto viettää Hyvässä hengessä -kiertueella Kajaanissa 3.8., Kuopiossa 4.8., Mikkelissä 5.8. ja Turussa 6.8. Kiertueella esiintyvät Seminaarinmäen mieslaulajat. Lisätietoja Hengitysliiton kotisivulta www.hengitysliitto.fi.   

Lisätietoja:

Markku Hyttinen, toiminnanjohtaja, p. 040 516 3641

Mervi Puolanne, järjestöjohtaja, p. 040 588 2782  

Hengitysliitto 75 vuotta 

Vuonna 1941 Kiljavannummella perustettiin Hengitysliiton edeltäjä Tuberkuloosipotilaitten Liitto yhdistämään tuberkuloosiin sairastuneita. 1960-luvulta lähtien liitto on ajanut kaikkien hengityssairaiden asiaa. Liiton nimi oli pitkään Keuhkovammaliitto ja 2000-luvulla se muuttui Hengitysliitoksi.

Hengitysliitossa on nykyisin 92 jäsenyhdistystä ja sen jäsenmäärä on noin 30 000. Lähes puolet jäsenistä sairastaa astmaa, muita suuria tautiryhmiä ovat uniapnea ja keuhkoahtaumatauti. Lisäksi jäsenistössä on mm. harvinaisia hengityssairauksia sairastavia ja sisäilmasta ja homeesta sairastuneita. Tuberkuloosia sairastaneita on yhä kuusi prosenttia.

Perinteisen järjestötoiminnan lisäksi Hengitysliitto on vuosikymmenten aikana ollut merkittävä koulutus-, kuntoutus- ja työllistämispalveluiden tuottaja Suomessa. Tänä päivänä Hengitysliittoon kuuluvat valtakunnallinen erityisammattioppilaitos Ammattiopisto Luovi, rakennusterveyden erityisasiantuntijapalveluja tarjoava Suomen Sisäilmakeskus Oy, työllistämiskeskukset Kovak Oy/Lovak ja Sytyke-Centre sekä hotelli-ravintolat Lasaretti Oulussa ja Anttolanhovi Mikkelissä.   

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs