Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » 2.3. Lapille oma maakuntaeläinraha 30.3.2015. Lapin kolmannessa maakuntarahassa poro

Suomen Rahapaja Oy

2.3. Lapille oma maakuntaeläinraha 30.3.2015. Lapin kolmannessa maakuntarahassa poro

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2015 klo 11:07
Julkaisija: Suomen Rahapaja Oy

Suomalaisia maakuntaeläimiä muistavassa rahasarjassa julkaistaan 30. maaliskuuta Lapin juhlaraha. Nimellisarvoltaan viiden euron maakuntarahassa on tunnuspuolella kuvattuna Lapin tunnuseläin poro. Juhlarahan arvopuolella on Lapin historiallisen maakunnan vaakuna.

Lapin uusi juhlaraha kuuluu rahasarjaan, jolla kunnioitetaan suomalaisten historiallisten maakuntien tunnuseläimiä. Suomen Rahapaja lyö juhlarahan yksinoikeudella valtiovarainministeriön päätöksestä.

Maaliskuussa julkaistava viiden euron juhlaraha on Lapin maakunnan kolmas tunnusraha. Suomen Rahapajan vuonna 2011 julkaisemassa Lapin ensimmäisessä maakuntarahassa muistettiin saamelaista mytologiaa, joka on yksi keskeisistä Lapin perinteistä. Maakuntien rakennukset -rahasarjassa Lapin maakunta sai vuonna 2012 juhlarahan, jolla kunnioitetaan vuonna 1989 rakennettua, nykyisin Rovaniemen tärkeimpänä maamerkkinä pidettyä Jätkänkynttiläsiltaa.

”Maakuntarahat ovat osoittautuneet suosituiksi keräilyrahoiksi. Jokaisella meistä on kiinteät siteet ainakin yhteen maakuntaan, ja monella useampaankin. Maakuntien rahoissa on kuvattuna hienolla tavalla maakuntien keskeisiä tunnusmerkkejä, jotka viestivät tärkeitä perinteitä ja arvoja myös nuoremmalle sukupolvelle", Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Paul Gustafsson sanoo.

Maakuntaeläinsarjasta julkaistiin vuonna 2014 Karjalan, Savon, Ahvenanmaan ja Varsinais-Suomen maakuntarahat. Nyt julkaistava Lapin juhlaraha seuraa helmikuussa julkaistua Satakunnan majavarahaa. Sarjan muut kolme juhlarahaa, Uudenmaan, Pohjanmaan ja Hämeen juhlarahat julkaistaan kuluvan vuoden aikana.

Valtiovarainministeriön asetus Maakuntien eläimet -juhlarahoista on luettavissa täällä http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20150003

Pororahoja lyödään sekä peilikiiltoisena että tehdaslaatuisena

Nimellisarvoltaan 5 euron perusmetallisia maakuntarahoja lyödään tehdaslaatuisina enintään 35 000 kappaletta ja peilikiiltoisina 10 000 kappaletta. Juhlarahan halkaisija on 27,25 millimetriä ja paino 9,8 grammaa. Maakuntaeläinrahojen tunnuspuolen on suunnitellut Erkki Vainio ja arvopuolen Nora Tapper.

Peilikiiltoinen, viimeistelty juhlaraha on pakattu rahaa suojaavaan, läpinäkyvään pilleriin ja rahan tarinan kertovaan pakkaukseen. Peilikiiltoisen juhlarahan hinta on 22 euroa. Tehdaslaatuisista juhlarahoista tarjotaan 500 kappaletta numeroituihin aitoustodistuksiin pakattuina hintaan 10 euroa kappale. Nimellisarvolla oman maakunnan rahat saa lunastamalla niitä kymmenen kappaleen pussillisen, jonka hinta on 50 euroa.

Lapin maakuntaeläinrahat tulevat myyntiin 30.3. Suomen Rahapajan verkkokauppaan ja jälleenmyyjille.

Lisätietoja:
Auli Mikkonen
viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Suomen Rahapaja
+358 400 660 5900
auli.mikkonen@mint.fi

Liitetiedostot

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2015 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs