Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » 100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttely Joensuun pääkirjastossa

Suomen tietokirjailijat ry

100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttely Joensuun pääkirjastossa

Tiedote.
Julkaistu: 08.03.2016 klo 10:15
Julkaisija: Suomen tietokirjailijat ry

Suomalaisen tietokirjallisuuden merkittäviä teoksia esittelevä näyttely on esillä Joensuun pääkirjaston Taiteiden aukiolla 17.3.–1.4.2016. Avajaisissa 17. maaliskuuta 2016 vieraana palkittu tietokirjailija Iiris Kalliola. Näyttelyn esittelevät tekijät Joel Kuortti ja Jukka-Pekka Pietiäinen. Vapaa pääsy.

Joel Kuortin ja Jukka-Pekka Pietiäisen teokseen 100 merkittävää suomalaista tietokirjaa – Abckiriasta Mustaan orkideaan pohjaava näyttely esittelee tietokirjallisuuden eri lajit ja kunkin lajin merkittävät suomalaiset teokset. Roll-up-näyttely on kiertänyt kirjastoissa ympäri Suomen jo toista vuotta. Avajaisten kirjailijavieraana tavataan näyttelyssäkin esillä oleva biologi ja palkittu tietokirjailija Iiris Kalliola.

100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttely ei pyri muodostamaan tietokirjakaanonia. Niin näyttelyn kuin sen pohjana olevan teoksen tarkoitus on haastaa katsoja ja lukija pohtimaan, ovatko juuri mukaan valitut teokset ansainneet paikkansa sadan joukossa. Entä mitä listalta puuttuu? Roll-up-näyttely on toteutettu Tietokirjallisuuden edistämiskeskuksen tuella.

Avajaisten ohjelma

klo 16.30–17 100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttelyn esittely
Joel Kuortti & Jukka-Pekka Pietiäinen

klo 17–18 kirjailijahaastattelussa Iiris Kalliola
Haastattelijana Jukka-Pekka Pietiäinen

Kalliola, Kuortti ja Pietiäinen ovat haastateltavissa ennen näyttelyn avajaisia.

Biologi, suomentaja ja tietokirjailija Iiris Kalliola on erityisesti luonnosta, ihmisestä ja ympäristöstä kiinnostunut kirja-alan monipuolinen tekijä. Kalliola on tunnettu erinomaisena lasten- ja nuortentietokirjailijana. Hänen tekstinsä on havainnollista ja hänen faktoihinsa voi luottaa. Näin myös aikuinenkin saa Kalliolan teoksista perustietoa eläimistä ja luonnon ilmiöistä.

Kalliola palkittiin yhdessä Lasse J. Laineen kanssa 2010-luvun alussa Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla ja WWF:n Vuoden luontokirja -palkinnolla teoksesta Suomen lasten luontokirja. Alkuvuodesta 2016 samaiset tekijät palkittiin lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tieto-Lauri-palkinnolla teoksestaan Suomen lasten retkeilyopas.

100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttely

Joensuun pääkirjasto, Koskikatu 25
17.3.–1.4.2016
Avoinna: ma–pe 10–20, la 10–16
Vapaa pääsy

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Ari Elo | tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry
ari.elo@suomentietokirjailijat.fi | 040 546 0235

_____

Suomen tietokirjailijat ry on maamme suurin kirjailijajärjestö. Se edistää tietokirjallisuutta, jakaa apurahoja ja palkintoja sekä valvoo tieto- ja oppikirjailijoiden tekijänoikeudellisia ja taloudellisia etuja. Yhdistyksellä on yli 3 100 jäsentä.

suomentietokirjailijat.fi | Facebook | Twitter

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs