Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Zoomaa eteenpäin -tapahtuma kertoo koulutusmahdollisuuksista peruskoulun päättäville 21.6.

Koulutuskeskus Salpaus

Zoomaa eteenpäin -tapahtuma kertoo koulutusmahdollisuuksista peruskoulun päättäville 21.6.

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2016 klo 09:55
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Zoomaa eteenpäin -tapahtuma esittelee ilman opiskelupaikkaa oleville nuorille peruskoulun jälkeisiä koulutusvaihtoehtoja. Tapahtuma järjestetään Lahden Ohjaamossa osoitteessa Kirkkokatu 21 E tiistaina 21.6. kello 13–16.

Ohjaamossa on paikalla eri oppilaitosten edustajia, jotka kertovat koulutusmahdollisuuksista ja opastavat niihin hakemisessa. Peruskoulun päättötodistus kannattaa ottaa mukaan.

Toisen asteen kevään yhteishaun tulokset julkistetaan 16.6. lähtien. Ilman opiskelupaikkaa jääneillä on kuitenkin mahdollisuus hakea syksyllä alkavaan toisen asteen koulutukseen vielä kesän lisähaussa. Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava Valma-koulutus on erinomainen vaihtoehto niille, jotka kaipaavat lisäaikaa tai -valmiuksia koulutukseen hakeutumista varten.

Muita vaihtoehtoja peruskoulun päättävälle ovat esimerkiksi 10-luokka, verkkoperuskoulu ja starttilukio peruskoulun arvosanojen korottamiseen sekä oppisopimuskoulutus aktiiviselle nuorelle. Päijät-Hämeessä järjestetään myös erityisesti maahanmuuttajille suunnattuja koulutuksia. Lahden nuorisopalvelut tarjoavat nuorille monipuolista tukea sekä erilaisia työ- ja kokeilumahdollisuuksia.

Tapahtuman järjestävät Koulutuskeskus Salpaus, Kiipulan ammattiopisto, Kaarisilta, Lahden kansanopisto, Lahden yhteiskoulu, Salpausselän koulu, Kohtaamo, Ohjaamo ja Lahden nuorisopalvelut.

Tänä vuonna järjestetään myös Zoomaus-kierros, joka tuo älybussi Linkun kyydissä tietoa peruskoulun jälkeisistä koulutusmahdollisuuksista Heinolaan ja Sysmään tiistaina 21.6. sekä Vääksyyn ja Padasjoelle keskiviikkona 22.6.

Lisätietoja

opetusalapäällikkö Kaisu Nyman / Koulutuskeskus Salpaus, puh. 050 526 5870
opinto-ohjaaja Tarja Mäenpää / Koulutuskeskus Salpaus, puh. 050 384 3937

Zoomaus-opas

Zoomaa eteenpäin -tapahtuma

Zoomaus-kierros

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 800. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs