Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ystäväperhetoiminta yhdistää suomalaiset perheet ja ulkomaalaiset opiskelijat

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ystäväperhetoiminta yhdistää suomalaiset perheet ja ulkomaalaiset opiskelijat

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2013 klo 15:41
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulussa käynnistyy ystäväperhetoiminta Hämeenlinnassa ja Riihimäellä syksyllä opintonsa aloittaneille ulkomaalaisille opiskelijoille. Ystäväperhetoiminnan tarkoituksena on tutustuttaa opiskelijat suomalaiseen kulttuuriin, kieleen ja elämäntapaan paikallisten ystävien kautta. Toiminta käynnistetään yhteisillä aloitustapahtumilla, jotka järjestetään 29.10. kello 18 HAMKin Visamäen yksikössä ja 5.11. kello 18 Riihimäen yksikössä.

Kulttuurien kohtaamisia

HAMKissa opiskelee neljällä eri paikkakunnalla yhteensä n. 600 ulkomaalaista opiskelijaa. Ulkomaalaisten opiskelijoiden on joskus haastavaa tutustua paikallisiin koulun ulkopuolella, eivätkä he opiskelujen aikana pääse välttämättä näkemään opiskelijaelämän lisäksi muuta suomalaista arkielämää.

Ystäväperhetoiminta voi olla osallistumista normaaliin perhearkeen, yhteistä harrastustoimintaa, ruoanlaittoa, mökkeilyä tai vaikkapa elokuvien katsomista. Meille suomalaisille arkipäiväisiltä kuulostavat asiat, kuten sauna, ulkoiluretket, suomalainen ruoka, jääkiekko ja hiihto ovat ulkomaalaisille opiskelijoille usein eksoottisia elämyksiä. Ystäväperheellä on toiminnan myötä mahdollisuus harjoittaa kielitaitoaan ja tutustua opiskelijan omaan kulttuuriin.

Ystäväperhetoimintaa koordinoi ESR-rahoitteinen Pajatso-hanke, jossa kehitetään toimintamalleja tukemaan HAMKin vieraskielisissä koulutusohjelmissa opiskelevien henkilöiden työllistymistä.

Lisätietoja ystäväperhetoiminnasta ja sen käynnistystapahtumista antaa Pajatso-hankeen projektipäällikkö Salla Niittymälki (salla.niittymaki@hamk.fi, p. 03 646 6313) ja projektiassistentti Antti Viiman (antti.viiman@hamk.fi, p. 03 646 4403).

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs