Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yrkesutbildningen i Vasa fick namnet Vamia

Vaasan kaupunki

Yrkesutbildningen i Vasa fick namnet Vamia

Pressmeddelande.
Publicerad: 14.09.2016 kl. 12:14
Utgivare: Vaasan kaupunki

Den nya organisationen för yrkesutbildningen i Vasa heter Vamia. Namnet slogs fast av nämnden för utbildning på andra stadiet vid mötet 13.9. I augusti ordnades en namntävling, till vilken sammanlagt 154 förslag inlämnades.

Många bra namnförslag lämnades in. En jury bestående av läroanstalternas, stadens och företagens representanter valde bland förslagen namnet Vamia och föreslog det för utbildningsnämnden för andra stadiet.

− Det var roligt att vi fick så många förslag. Många tävlingsdeltagare hade ansträngt sig ordentligt, för det kom förslag till både grafisk framtoning och logo. Det var tydligt att många var intresserade av saken, berömmer rektor Åsa Stenbacka.

Namnet Vamia fungerar bra både på finska, svenska och engelska och är smidigt att använda såväl i tal och skrift som i marknadsföring. Namnets första del Va syftar på Vasa och knyter samman läroanstalten med områdets företagsliv, även om Vamia egentligen inte är förkortning av något ord. 

Den nya organisationen för yrkesutbildningen i Vasa tas i bruk i början av år 2017. I den nya organisationen ingår Vasa yrkesinstitut, Vasa vuxenutbildningscenter och Vasa kustregions läroavtalsbyrå. Genom den nya organisationen förbereder man sig för en reform, som gäller hela yrkesutbildningen.

Ytterligare information ger:

Åsa Stenbacka
Rektor, Vasa yrkesinstitut
tfn 040 750 7030

 

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

www.vasa.fi

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs