Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yrittäjyyttä opitaan yhä enemmän kouluissa yhdessä tehden – tapaa parhaat NY-yrittäjät Kajaanissa 28.–29.4.

Nuori Yrittäjyys ry

Yrittäjyyttä opitaan yhä enemmän kouluissa yhdessä tehden – tapaa parhaat NY-yrittäjät Kajaanissa 28.–29.4.

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2014 klo 10:44
Julkaisija: Nuori Yrittäjyys ry

NY:n Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa on tänä lukuvuonna perustettu ennätysmäärä eli yli 1 350  NY-yritystä, joista valitaan parhaat Uskalla Yrittää -finaalissa Kajaanissa 28.–29.4. Tapahtuma on myös lähtölaukaus Taivas+Helvetti -kampanjalle, jossa yrittäjyyskirjaa jaetaan vastavalmistuville nuorille.

 Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla yrittää -finaali kokoaa 28.-29. huhtikuuta Kajaaniin ison joukon nuoria perus- ja toisen asteen oppilaitoksista kisaamaan vuoden parhaan NY-yrityksen tittelistä. Kilpailuun osallistuvat nuoret ovat pyörittäneet omaa NY-yritystään syksystä lähtien osana koulujen opetusta toteutettavassa NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa.

 NY:n tekemällä oppimisen ohjelmat ovat hyvin suosittuja, mistä kertoo NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelman vuosittain kasvavat käyttäjämäärät. Ohjelmassa perustetaan lukuvuodeksi oikealla rahalla toimiva yritys, ja oman yritysidean toteuttaminen ja oikean yritystoiminnan pyörittäminen kiehtoo nyt nuoria ja heidän opettajiaan.

 – Tänä vuonna ohjelmaan osallistui jo yli 4 000 nuorta. Nuoret ovat myös kunnianhimoisia yritysideoissaan, ja lukuvuoden jälkeen monet näistä NY-yrityksistä jatkavatkin toimintaansa oikeina yrityksinä, mikä on näin nuorille melkoinen saavutus, NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen sanoo.

 Utriaisen mukaan tavoite on, että nuori pääsee töihin alalle, joka on hänelle mielekäs.

 – Vaikeina aikoina nuoret tekevät työpaikkansa itse kun heille annetaan siihen mahdollisuus. Vuosi Yrittäjänä -ohjelma on keino toteuttaa nuorisotakuuta, sillä se tukee ja rohkaisee nuorta tekemään ratkaisuja ja lisää mahdollisuuksia kehittää omaa osaamista sekä työelämässä tarvittavia valmiuksia.

 Kajaanissa valitaan lukuvuoden parhaat NY-yritykset sekä peruskoulun että toisen asteen koulutuksen sarjoissa. Toisen asteen voittajayritys pääsee edustamaan Suomea heinäkuussa JA-YE Europen järjestämiin Euroopan mestaruuskilpailuihin Tallinnaan. Paras perusasteen NY-yritys pääsee puolestaan vierailemaan Ruotsin kansalliseen finaaliin toukokuussa. Finaalissa palkitaan myös paras messuosasto, myyjä, tuote ja palvelu.

 Kainuun ammattiopiston koulutusjohtaja koulutusjohtaja Maarit Tartia-Kallio toivottaa kaikki tervetulleiksi Uskalla Yrittää -finaaliin. Tartia-Kallio kertoo, että NY-yrittäjyys on lisääntynyt viimeisten vuosien aikana Kainuussa merkittävästi.

– Toiminta on todettu erinomaiseksi paitsi yrittäjäasenteen ja yhteistyötaitojen kehittämisessä, myös ammatillisen opiskelun pedagogisena mallina. Kainuun ammattiopistossa kehitelläänkin NY-yrittäjyyden ideaan perustuvaa mallia koko koulutuksen järjestämiseksi. Pilottihankkeet lähtevät liikkeelle ensi syksynä.

Kaikki Uskalla Yrittää -kilpailijat saavat Taivas+ Helvetti -kirjan

 Kajaanissa tärähtää finaalin toisena päivänä tiistaina 29.4., kun sosiaalisessa mediassa ilmiöksi noussut Taivas+Helvetti -kirjan tekijä Mika Mäkeläinen luovuttaa kaikille NY-nuorille kirjan. Samalla käynnistyy koko YES-verkoston laajuinen kirjajakelu, jossa Taivas + Helvetti -kirja jaetaan 10 000:lle tänä keväänä valmistuvalle nuorelle.

 Uskalla yrittää -finaali ja siihen sisältyvät messut ovat avoimia yleisölle. Tervetuloa!

 

Lisätiedot

 Finaalin ohjelma: www.uskallayrittaa.fi. NY-messut pidetään Kajaanin Prismassa maanantaina 28.4. kello 11-14, ja yleisö voi tulla myös kuulemaan seuraavana päivänä  kello 14.30-16 parhaiden NY-yritysten esittelyjä ja osallistua palkintojenjakotilaisuuteen Kajaanin ammattiopistoon.

 Kisajärjestelyt Kajaanissa: Tapahtumapäällikkö Juha Kauppinen, Kainuun ammattiopisto, p. 044 3062413, juha.kauppinen@kao.fi

 NY:n kansallinen toiminta ja opinto-ohjelmat: Nuori Yrittäjyys ry, toiminnanjohtaja Virpi Utriainen,

p. 040 7013038, virpi.utriainen@nuoriyrittajyys.fi

 Mediamateriaalia ja valokuvia finaalista saa tapahtuman aikana ja jälkeen osoitteesta ja www.uskallayrittaa.fi. ja facebook.com/uskallayrittaa.

 Jos tahdot tietoa miten NY:n ohjelmia toteutetaan omalla paikkakunnallasi tai jaetaanko omalla alueellasi Taivas + Helvetti -kirjoja valmistuville nuorille, ota yhteyttä lähimpään YES:iin. Yhteystiedot löydät sivulta www.yes-keskus.fi.

Nuori Yrittäjyys ry

Nuori Yrittäjyys ry eli NY tarjoaa yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta tukevia ohjelmia 7–25 - vuotiaille nuorille koulujen ja oppilaitosten kautta. NY Yrittäjyyskasvatuksen polku on kymmenen ohjelman kokonaisuus, joka tarjoaa käytännönläheisiä yhteistyömuotoja nuorten yrittäjyysasenteen, työelämävalmiuksien sekä oman talouden hallinnan vahvistamiseen. NY- ohjelmat tukevat opetusta eri kouluasteilla opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Tekemällä oppimiseen perustuva toiminta vahvistaa myös konkreettisesti nuorten ja elinkeinoelämän yhteistyötä. Lukuvuonna 2012–2013 NY-ohjelmiin osallistui 35 837 lasta ja nuorta. NY on voittoa tavoittelematon yhdistys, ja se kuuluu kansainväliseen kattojärjestöön Junior Achievement Worldwideen. Suomessa toiminta alkoi vuonna 1995. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs