Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ympäristön reaaliaikaista seurantaa Saaristomerellä: Seilin sääkset palasivat pesimään

Turun ammattikorkeakoulu

Ympäristön reaaliaikaista seurantaa Saaristomerellä: Seilin sääkset palasivat pesimään

Tiedote.
Julkaistu: 23.04.2015 klo 10:35
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Suuren suosion saavuttanut sääksen pesältä kuvaa välittävä weppikamera on jälleen toiminnassa osoitteessa http://saaristomeri.utu.fi/Osprey/. Kuvayhteyden tarjoavat Turun ammattikorkeakoulu ja Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitos, joiden yhteistyönä seurataan myös Saaristomeren veden laatua reaaliaikaisesti.

Parhaimmillaan miljoonayleisön houkutellut weppikamera Seilin saaressa Saaristomerellä on jälleen toiminnassa. Turun AMK:n ja Turun yliopiston rakentama järjestelmä välittää kuvaa sääksen pesältä, jonne sääksipariskunta on palannut ja kohentelee pesää parhaillaan. Ensimmäiset munat ilmaantuvat pesälle yleensä vapun tienoilla.

Reaaliaikaista ympäristön seurantaa

Pesäkamera on yksi esimerkki reaaliaikaisesta ympäristön seurannasta, joka palvelee paitsi ympäristöviestintää ja –kasvatusta, myös tuottaa aineistoa tutkimukselle.

Turun AMK:n ja Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksen yhteistyönä seurataan myös veden kerrostuneisuutta ja laatua automaattisella mittauspoijulla. Seilin läheisyyteen ankkuroitu poiju mittaa jatkuvatoimisesti eri vesikerroksista veden lämpötilaa, sameutta, suola- ja happipitoisuutta ja kasviplanktonin määrää.

 

Lisätiedot:

Viestintävastaava Martti Komulainen

puh. 044 9072076, martti.komulainen@turkuamk.fi

 

Asemanjohtaja Jari Hänninen

puh. 050 401 7838, jari.hanninen@utu.fi

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö - kansainvälinen tutkimusyliopisto, laadukkaan suomalaisen korkeakoulutuksen tarjoaja ja kehittäjä sekä alueensa vahva suunnannäyttäjä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs