Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ympäristökasvatusta venäläisille koululaisille osana Mamkin hanketta

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Ympäristökasvatusta venäläisille koululaisille osana Mamkin hanketta

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2014 klo 09:43
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulu saa toukokuun alussa Venäjältä tavallista nuorempia vieraita, kun koululaisryhmä Mikkelin ystävyyskaupunki Lugasta saapuu Mamkiin. Koululaiset vierailevat Suomessa viiden päivän ajan 4.–8. toukokuuta.

Koululaisvierailu on osa ympäristöpainoitteista LugaBalt-hanketta ja vierailun aiheet liittyvät ympäristöön ja ympäristönsuojeluun. Ohjelmassa on muun muassa käynti Linnansaaren kansallispuistossa, luentoja ympäristösuojelusta sekä vesinäytteiden ottoa ja niiden analysointia Mamkin ympäristölaboratoriossa. Lisäksi ryhmä vierailee Urheilupuiston koulussa ja tutustuu Metsäsairila Oy:n jätekeskuksen toimintaan.

Media on tervetullut seuraamaan koululaisvierailuja. Venäjän kielen tulkki on tarvittaessa mukana.
 
Kiinnostus ympäristöä kohtaan kasvaa Venäjällä

Olennainen keino edistää ympäristösuojelua on lisätä ympäristötietoisuutta. Tämä onnistuu parhaiten ympäristökasvatuksen avulla, jolloin otollisia kohderyhmiä ovat lapset ja nuoret. Uusien käytäntöjen ja ideoiden toteuttaminen ole aina helppoa, mutta nuoret ikäluokat ovat kuitenkin avoimia uusille ajatuksille ja toimintatavoille.

Suomessa ympäristökasvatuksella ympäristönsuojelulla ja ympäristön tilan seurannalla on vuosikymmenten perinteet. Viime aikoina myös Venäjällä on ollut havaittavissa kasvavaa kiinnostusta ympäristön tilaa kohtaan.

LugaBalt-hanke

LugaBalt-hankkeen kohdealue on Lugan seutu Leningradin alueella Luoteis-Venäjällä. Hankkeen tavoitteena on parantaa Lugan seudun läpi virtaavan ja Itämereen laskevan Luga-joen veden laadua sekä säilyttää ja palauttaa luonnon monimuotoisuutta alueella. Näin Suomenlahti-teemavuonna erityisen tärkeää on Itämeren suojelu, johon hanke tuo oman osansa.

Mikkelin ammattikorkeakoulun hallinnoiman hankkeen pääpartneri on Lugan kunta. Muita venäläisiä partnereita ovat North-West Research Institute of Agricultural Engineering and Electrification, Pietarin valtiollinen maatalousyliopisto ja ympäristöalan kansalaisjärjestö Aspirst. Lisäksi hankkeessa ovat mukana karjatila ”Partisan” Lugasta ja Committee for Agroindustry and Fisheries complex of Leningrad region.  Suomessa hankkeen toteuttamiseen osallistuu Mamkin lisäksi Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n  Mikkelin yksikkö. LugaBalt-hanketta toteutetaan South-East Finland -Russia ENPI CBC 2007-2013 - ohjelman puitteissa. Hanke päättyy vuoden 2014 syksyllä.

Lisätietoja ja median ilmoittautumiset mukaan vierailuille

Sami Luste, projektipäällikkö, Mikkelin ammattikorkeakoulu, p. 050 364 6452, sami.luste@mamk.fi

Tuija Ranta-Korhonen, projektityöntekijä, Mikkelin ammattikorkeakoulu, p. 040 653 0548, tuija.ranta-korhonen@mamk.fi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs