Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ylioppilaskirjoitukset vauhtiin myös sähköisesti 12.9. – digitaalisuus muuttaa oppimisprosessin

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Ylioppilaskirjoitukset vauhtiin myös sähköisesti 12.9. – digitaalisuus muuttaa oppimisprosessin

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2016 klo 10:55
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkavat maanantaina 12.9. ja ensimmäiset sähköiset ylioppilaskokeet todellakin sähköistävät tunnelmaa lukioissa entisestään.

- Jyväskylän lukiokoulutuksessa on valmistauduttu sähköisiin kokeisiin huolellisesti. Odotamme, että kaikki sujuu hyvin, sanoo kehittämispäällikkö Jari Kinnula.

Jyväskylän lukiokoulutus on osa Jyväskylän koulutuskuntayhtymää.

Kinnula korostaa, että sähköiset ylioppilaskokeet ovat vain yksi näkökulma koko oppimisprosessin merkittävään muuttumiseen.

- Emme ole valmistautuneet pelkästään uuden ylioppilaskokeeseen, vaan koko oppimisprosessin uudistumiseen digitalisaation myötä. Kyseessä on iso muutos. Oppimismenetelmien valikoima laajenee, ja oppiminen rakentuu opettajien ja opiskelijoiden yhteistoiminnassa. Opiskelijan rooli on aktiivinen oman oppimisen rakentaja. Yhä enemmän täytyy miettiä, mitä teen, miksi ja miten juuri minä opin parhaiten.

Käytännössä tämä näkyy muun muassa siten, että niin opettaja kuin opiskelijakin voi työstää omaa materiaalia useista lähteistä itselleen sopivaan muotoon hyödyntäen vaikkapa ääni- ja videotallenteita.

982 kokelasta ja 51 ensimmäistä sähköistä koetta

Kaikkiaan Jyväskylän lukiokoulutuksessa osallistuu syksyn kokeisiin 982 kokelasta. Heistä puolensataa on mukana koko valtakunnan ensimmäisissä sähköisissä kokeissa: lyhyt saksa (6 kokelasta), maantiede (38) ja filosofia (7). Lukioiden osallistujamäärät kokonaisuudessaan ovat:

- Jyväskylän Lyseon lukio 461 (sisältää Jyväskylän ammattiopiston kahden tutkinnon tekijät
- Schildtin lukio 476
- Jyväskylän aikuislukio 45

Tämän syksyn koekierros käynnistyy maanantaina 12.9. vieraan kielen pitkän oppimäärän kuuntelulla. Maanantain 12.9. jälkeen kokeet jatkuvat seuraavasti: ti 13.9. toisen kotimaisen kielen kuultu, ke 14.9. vieraan kielen lyhyen oppimäärän kuultu. Kirjalliset kokee alkavat äidinkielen tekstitaidon kokeella pe 16.9. Valtakunnallisesti kokeet päättyvät ke 5.10. saamen kielen kokeeseen.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän lukioissa kirjalliset kokeet alkavat koepäivänä klo 9. Kuullunymmärtämiskokeissa on koulukohtaisia vaihteluja ja jokainen lukio ohjeistaa omat opiskelijansa.

Lisätietoja

Jari Kinnula, kehittämispäällikkö,Jyväskylän lukiokoulutus, puh. 040 341 4606
Tarja Boe, rehtori, Jyväskylän aikuislukio, puh. 040 341 4660
Osmo Polas, rehtori, Jyväskylän Lyseon lukio, puh. 040 341 4690 
Ari Pokka, rehtori, Schildtin lukio, puh. 040 341 4610
Pirjo Kauhanen, rehtori, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 6152

 www.ylioppilastutkinto.fi

 

 

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi
Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs