Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yliopistot vahvistavat täydennyskoulutustarjontaansa tekniikan alalla – Professional Diploma käyttöön

Teknologiateollisuus ry

Yliopistot vahvistavat täydennyskoulutustarjontaansa tekniikan alalla – Professional Diploma käyttöön

Tiedote.
Julkaistu: 12.02.2013 klo 13:15
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Yliopistojen, Teknologiateollisuuden sekä Tekniikan akateemisten edustajista koostuva työryhmä julkisti tänään loppuraporttinsa, jossa pohditaan yliopistollisen erityisosaamisen tarpeita, kysyntää ja osaamisen kehittämisen mallintamista. Raportissa ehdotetaan Professional Diploma -nimikkeen käyttöönottoa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa TekTäk-hankkeen loppuraportissa ehdotetaan, että yliopistot nimeävät laajat yliopistolliset osaamiskokonaisuudet Professional Diplomeiksi. Professional Diplomasta halutaan luoda yhteinen brändi, joka edesauttaa täydennyskoulutusopintojen tunnetuksi tekemistä, lisää niiden houkuttelevuutta sekä tukee markkinointia.

Professional Diplomat suunnitellaan ja toteutetaan yliopistojen ja yritysten tiiviissä yhteistyössä, ja niiden tulee vastata työelämän osaamistarpeisiin joustavasti ja nopeasti. Laajuudeltaan opintokokonaisuuden on oltava vähintään 30 opintopistettä.

Uusien täydennyskoulutusmuotojen merkitys tulee kasvamaan etenkin vaihtoehtona useamman tutkinnon suorittamiselle sekä vastauksena työmarkkinoiden nopeasti muuttuviin osaamistarpeisiin.

- Teknilliset yliopistot ovat viime vuosina lähteneet aiempaa rohkeammin erikoistumaan ja profiloitumaan nostaakseen yliopisto-opetuksen ja tutkimuksen tasoa sekä syventääkseen yhteistyötä elinkeinoelämän kanssa. Toivomme, että osana tätä strategiaprosessia yliopistot tunnistavat yhdessä työelämän kanssa toimintamallit ja osaamisalueet, joilla ne tukevat elinikäistä oppimista, toteaa johtaja Mervi Karikorpi Teknologiateollisuus ry:stä.

Itse koulutuksen voi suorittaa monella tavalla. Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen sekä työssä oppiminen ovat merkittävässä roolissa Professional Diploman suorittamisessa. Opiskelijoiden ohjaukseen täytyy panostaa, jotta teoria ja käytäntö saadaan jalostettua uudeksi osaamiseksi.

Työryhmässä olivat mukana Tampereen teknillinen yliopisto, Aalto-yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Oulun yliopisto, Åbo Akademi, Vaasan yliopisto, Teknologiateollisuus ry ja Tekniikan akateemiset TEK.

Hankkeen loppuraportti Professional Diploma for the future luettavissa Teknologiateollisuuden nettisivuilla.

Lisätietoja:
Asiantuntija Anne-Mari Tiilikka, Teknologiateollisuus ry, puh. 050 590 4506

Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialat ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka-ala. Toimialalla tehdään 80 % koko elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala vastaa 60 % Suomen koko viennistä, ja liikevaihdosta yli 70 % kertyy globaaleilta markkinoilta. Teknologiateollisuus ry:n runsaat 1 600 jäsenyritystä edustavat lähes 90 % Suomen koko teknologiateollisuudesta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs