Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yli 70-vuotiaat innostuivat ainutlaatuisesta työmahdollisuudesta – Heurekan näyttelyyn ennätystulva hakemuksia

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Yli 70-vuotiaat innostuivat ainutlaatuisesta työmahdollisuudesta – Heurekan näyttelyyn ennätystulva hakemuksia

Tiedote.
Julkaistu: 31.05.2016 klo 10:08
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heurekan opashaku vanhenemisen taidosta kertovaan Dialogi ajassa -näyttelyyn on nyt päättynyt.

Rekrytointi herätti laajalti kiinnostusta saaden aikaan hakemusten vyöryn – hakemuksia tuli yhteensä 578. Hakijoiden joukossa oli suunnilleen yhtä paljon miehiä ja naisia. Oppailta edellytetään muun muassa sosiaalisuutta, elämänmyönteistä asennetta, vuorovaikutustaitoja ja yli 70 vuoden elämänkokemusta. Vanhimmat hakijat olivat yli 90-vuotiaita.

Hakemusten suuri määrä ja hakijoiden korkea taso yllättivät Heurekan väen iloisesti.- Olemme hyvin kiitollisia tästä hakemusvyörystä. Hyviä hakijoita on paljon, joten meillä on edessämme todella vaikea tehtävä, Heurekan innoituspäällikkö Merja Nuutinen sanoo.

Yli 70-vuotiaiden hakijoiden aktiivisuus ja elämänmyönteisyys teki heurekalaisiin vaikutuksen. Hakemusten perusteella energiset ikäihmiset kaipaavat haasteellista ja mielenkiintoista tekemistä sekä uusien asioiden opettelua myös eläkepäivinä.

Ikäihmisten parissa rekrytointi otettiin innolla vastaan. Monet olivat iloisia siitä, että kerrankin korkea ikä ei ole este, vaan edellytys.

- Hakijoiden suuri määrä alleviivaa sitä, miten polttava yhteiskunnallinen kysymys ikääntyminen on. Yhteiskunnassa on mielekkäitä mahdollisuuksia ikäihmisten kokemuksen ja asiantuntemuksen hyödyntämiseen, elämysjohtaja Mikko Myllykoski kommentoi.

Kesäkuussa järjestettävään kaksipäiväiseen valintatilaisuuteen kutsutaan hakemusten perusteella 120 hakijaa, joiden joukosta valitaan 30 senioriopasta. Uudet dialogioppaat aloittavat työnsä koulutusjaksolla 12. syyskuuta.

Lokakuussa 2016 avautuva Dialogi ajassa – vanhenemisen taito on ainutlaatuinen näyttely yhdestä aikamme merkittävimmistä teemoista – ihmisen ikääntymisestä. Näyttely antaa tietoa vanhenemisen yksilöllisestä ainutkertaisuudesta, lisää empatiaa ikääntyneitä kohtaan, voittaa ennakkoluuloja, syventää sukupolvien välistä dialogia ja lisää tietoisuutta ikääntymisen tuomista mahdollisuuksista. Siinä käsitellään iän ja vanhenemisen eri puolia alan parhaiden asiantuntijoiden eli yli 70-vuotiaiden innoittajien ohjauksessa.

Dialogi ajassa kannustaa sukupolvien väliseen vuorovaikutukseen ja antaa samalla mahdollisuuden kokea, millaisia arkipäivän haasteita vanhus kohtaa. Näyttelyssä pääsee kokeilemaan muun muassa sitä, miltä tuntuu kivuta portaita ylös ja alas hitaasti liikkuvana mummona tai vaarina, ja miten hankalaa on avata lukko tärisevin käsin.

Näyttelyn teemat eivät kannusta vain pohtimaan omaa ja muiden ikääntymistä, vaan ne antavat ajattelemisen aihetta myös yhteiskunnallisesta näkökulmasta. Ikääntyminen on yksi tärkeimmistä sosiaalisista kysymyksistä, joka koskettaa koko maailmaa.

Tilastokeskuksen mukaan yli 65-vuotiaiden osuus Suomen väestöstä kasvaa koko ajan ja sen arvellaan nousevan nykyisestä 19,9 prosentista 26 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Tämän arvion mukaan vuonna 2020 Suomessa on jo yli miljoona 65-vuotiasta. Arvion mukaan koko maapallon väestöstä peräti kolmasosa on yli 65-vuotiaita vuonna 2050. Suomi on yksi maailman nopeiten ikääntyviä kansakuntia Japanin, Italian ja Saksan rinnalla.

Dialogi ajassa – vanhenemisen taito on esillä Heurekassa 1.10.2016–15.1.2017.

Lisätiedot:

Merja Nuutinen (rekrytointi)
Innoituspäällikkö
+358 40 9015 236
merja.nuutinen@heureka.fi

Mikko Myllykoski (näyttely)
Elämysjohtaja
+358 40 9015 244

 

Kuvat: Innoituspäällikkö Merja Nuutinen (vaalea) ja pääinnoittaja Pia Mäkelä käyvät läpi Dialogi ajassa -näyttelyyn tulleita työhakemuksia. Kuvaaja: Anniina Nissinen / Heureka

 

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Heurekassa voi kokeilla oivaltamisen iloa vuorovaikutteisissa näyttelyissä, planetaariossa, oppimisohjelmissa ja tapahtumissa. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs