Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yli 150 ilmoittautunut JAMKin aikuiskoulutusiltaan

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Yli 150 ilmoittautunut JAMKin aikuiskoulutusiltaan

Tiedote.
Julkaistu: 17.02.2015 klo 11:41
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Aikuisopiskelun suosiolle monia syitä

Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampuksella järjestetään Uralla eteenpäin -aikuiskoulutusilta to 19.2. klo 15–18. Kiinnostus on ollut jo ennakkoon kovaa, iltaan on ilmoittautunut yli 150 uudesta urasta tai muuten vain muutoksesta haaveilevaa.

– Nykyisen työelämän hektisyys tai epävarmuus jo olevasta työpaikasta ovat varmasti seikkoja, jotka mietityttävät nyt monia, JAMKin opintotukineuvoja Irja Keralampi miettii.

– Myös yritysten kansainvälistymisen ja toimenkuvien muuttumisen myötä on tarvetta löytää uusia keinoja tietojen päivitykseen.

Suurinta osaa aikuisopiskeluasioita pohtivista mietityttävät tukiasiat. Kuinka pärjään, jos irtisanoudun työstäni ja heittäydyn opiskelijaksi? Voinko saada tukea, vaikka saisin palkkaa? Kannattaako opiskelu, jos jään työttömäksi?

Vaihtoehtoja on useita, ja niistä kannattaa keskustella asiantuntijan kanssa.  

– Työn ohessa opiskeleva voi saada Kelan opintotukea, tämä edellyttää sitä, että tuellisilta kuukausilta ansaitsee enintään 660 euroa, Keralampi muistuttaa.

– Työtön taas voi opiskella esimerkiksi TE-toimiston päätöksellä omaehtoisella kouluttautumistuella, joka korvaa työttömyystuen. Tämä koskee 25 vuotta täyttäneitä työttömiä työnhakijoita. Työtön voi opiskella myös sivutoimisesti eli alle viisi opintopistettä kuukaudessa menettämättä työttömyyskorvausta.

Muita väyliä tuen hakuun ovat mm. koulutusrahaston aikuiskoulutustuki, jota voi saada, jos on jäänyt palkattomalle opintovapaalle vakituisesta työpaikasta ja TE-toimiston omaehtoisen kouluttautumisen tuki 25 vuotta täyttäneille. Kelan ateria- ja opintotuki ilahduttavat kokoaikaista tutkinto-opiskelijaa iästä riippumatta.

JAMKin aikuiskoulutusilta pidetään 19.2. pääkampuksen (Rajakatu 35) Kasvosalissa, C119.

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan!

Ohjelma

Lisätietoja:
Leena Suomi, markkinointisuunnittelija, 040 539 8873, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä  Irja Keralampi, opintotukineuvoja, 040 848 8605, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs