Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yli 120 peruskoulun ysiluokkalaista tutustui TTS:n koulutustarjontaan

TTS Työtehoseura

Yli 120 peruskoulun ysiluokkalaista tutustui TTS:n koulutustarjontaan

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2014 klo 13:29
Julkaisija: TTS Työtehoseura

Nuorten yhteishaku alkaa helmikuun lopussa ja osa 9-luokkalaisista miettii vielä mihin hakeutuisi opiskelemaan. TTS järjesti perjantaina 21.11.2014 tutustumispäivän maarakennus-, logistiikka- ja metsäalan koulutuksiin Vihtijärven ajoharjoittelualueella. Paikalla on yli 120 koneista kiinnostunutta nuorta sekä heidän opinto-ohjaajiaan.

TTS:llä on noin 20 hehtaarin ajoharjoittelualue Vihtijärvellä, jossa on hyvät puitteet harjoitella isoilla työkoneilla suljetussa ympäristössä. Vihtijärven ajoharjoittelualueelle oli koottu maarakennus-, logistiikka- ja metsäalojen opetuskalustoa ja koneita. Vierailijoilla oli mahdollisuus kierrellä alueella ja tutustua aidossa työympäristössä haluamaansa koulutusalaan ja saada kattava tietopaketti aloista. TTS:n kouluttajat, opiskelijat ja opinto-ohjaaja Leena Saarela olivat esittelemässä aloja.  

Simulaattorit vetonaulana
Nuorilla oli mahdollisuus päästä kokeilemaan opetussimulaattoreilla miltä ison koneen ajaminen tuntuu. Klaukkalan Isoniitun koulun yhdeksäsluokkalaiset Armas Holma, Juho Pasanen, Alvar Bärgholm ja Oliver Suomela kokeilivat maarakennussimulaattoria ja Juho (kuvassa toinen vasemmalta) kertoikin ajaneensa porukan parhaan ajan. Pojat kertoivat olevansa kiinnostuneita koneista ja tekniikasta. Maarakennus- tai metsäala on yksi hakuvaihtoehto kevään yhteishaussa. ”Hakukohteiden järjestystä täytyy vielä miettiä”, totesi Juho.

Hyvin työllistävät koulutusalat
Tapahtumassa olivat mukana Rakennusliiton Vetovoima ry ja Maarakennusalan neuvottelukunta (MANK ry) jotka järjestävät opinto-ohjaajille ja opettajille yhteistyökumppaniensa kanssa infotilaisuuksia rakennusalan tulevaisuudesta ja uramahdollisuuksista. Vetovoima ry:n Janne Suntio korosti esityksessään ammatillisen koulutuksen merkitystä ja sen hyviä työllisyysnäkymiä, sekä sitä että nykyään ammatillisen koulutusväylän valitsevat nuoret voivat halutessaan jatkaa opintoja samoin kuin lukionkin käyneet.

TTS:n kaikki nuorisoasteen koulutukset ovat aloja joilla on ajoittain työvoimapula. Tälläkin hetkellä työpaikkoja on tarjolla, koska alalla toimivien työntekijöiden eläköityminen on vilkasta. TTS:n toimialajohtaja Vesa Tanttu kertoo, että ”Puunkorjuussa tehtiin viime vuonna kaikkien aikojen ennätys ja investointipäätösten realisoituessa määrät kasvavat muutamassa vuodessa 20 %. Työelämä on käynyt työministeri Lauri Ihalaisen juttusilla, joka on lupaillut kolmelle seuraavalle vuodelle noin 4 milj. euroa metsäkoneenkuljettajien koulutukseen. Raha merkitsee lisää noin 250 uuden kuljettajan kouluttamista joka vuosi, kun määrä on nyt noin 50. Nuoria valmistuu noin 300 vuodessa.”

Kevään yhteishaku
Yhteishaku nuorten ammatilliseen koulutukseen alkaa 24.2.2015. TTS:llä on avoinna kevään yhteishaussa seuraavat koulutukset:
* Logistiikka-alan perustutkinto, auton- / kuorma-autonkuljettaja
* Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljettaja
* Metsäalan perustutkinto, metsäenergian tuottaja sekä metsäkoneenkuljettaja

Kuva 1: Klaukkalan Isoniitun oppilaita (Juho Pasanen toisena vasemmalta) >> http://www.tts.fi/images/IMG_2359.JPG

Kuva 2: Tarjolla makkaranpaistoa ja nokipannukahvia >> http://www.tts.fi/images/IMG_2313.JPG

Kuva 3: Ruuhkaa simulaattoreilla >> http://www.tts.fi/images/IMG_2353.JPG

Kuva 4: TTS:n opo Leena Saarela jakamassa koulutustietoa >> http://www.tts.fi/images/IMG_2347.JPG

 

TTS - Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 10000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS - Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs