Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ylempien AMK-tutkintojen valtakunnallinen juhlaseminaari Helsingissä 29. - 30.11.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ylempien AMK-tutkintojen valtakunnallinen juhlaseminaari Helsingissä 29. - 30.11.

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2012 klo 13:18
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon kehittämisverkosto järjestää valtakunnallisen juhlaseminaarin Helsingissä 29. - 30.11.2012. Tapahtumapaikkana on HAAGA-HELIA-ammattikorkeakoulun (os. Ratapihantie 13) auditorio. Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seminaariin. Lehdistötilaisuus pidetään torstaina 29.11.2012 klo 14.15.

Ylempää AMK-tutkintoa on kehitetty valtakunnallisesti yli kymmenen vuoden ajan. Tutkinnon suorittaneita on Suomessa jo yli 5 000. Ylemmän AMK-tutkinnon ajatuksena on, että alemman korkeakoulututkinnon suorittaneet voivat hankkia itselleen ylemmän korkeakoulututkinnon myös ammattikorkeakoulun väylää pitkin. Lähtökohtana on alusta asti ollut myös se, että ylempi AMK-tutkinto palvelee työelämän, alueen ja sitä kautta koko yhteiskunnan kehittämistä. Ylempien AMK-opintojen pääsyvaatimuksena on kolmen vuoden työelämäkokemus. Vaatimus tukee ajatusta, että tutkinnon suorittajalla on näkemystä ja kokemusta työelämän muutoksista ja kehittämishaasteista.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon valtakunnallinen kehittämisverkosto toimii verkostohankkeena vuosina 2010-12. Kehittämisverkostoon osallistuvat kaikki Suomen ammattikorkeakoulut. Keskeisiä aiheita verkoston kehittämistyössä ovat tutkinnon profiilin selkiyttäminen, tutkinnon tunnettuuden lisääminen erityisesti työelämässä, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan ja työelämäyhteistyön edelleen kehittäminen sekä koulutuksen laadun kehittäminen. Hankkeen koordinoinnista vastaa Hämeen ammattikorkeakoulu.

Juhlaseminaarissa jaetaan torstaina myös STTK:n Työelämätietouden kehittämispalkinto. Kehittämispalkinnon saa ammattikorkeakouluopintoihin liittyvä opettajan tai opettajaryhmän toteuttama opiskelijoiden työelämätietouden lisäämiseen tähtäävä toimi tai hanke.

Lisätietoa ja seminaarin ohjelma kehittämisverkoston sivuilla »

Lisätiedot

kehittämispäällikkö Aija Töytäri, p. 03 646 4274 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi
koulutusassistentti Sari Mantila, p. 03 646 3429 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs