Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ylemmän korkea-asteen koulutuksen toimintaa vahvistetaan HAMKissa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ylemmän korkea-asteen koulutuksen toimintaa vahvistetaan HAMKissa

Tiedote.
Julkaistu: 27.03.2012 klo 08:52
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulussa (HAMK) aloittaa vuoden 2013 alusta toimintansa uusi Ylemmän korkeakoulutuksen koulutus- ja tutkimuskeskus. Uusi koulutus- ja tutkimuskeskus on alueen ainoa ylempää korkeakoulutusta tarjoava korkeakouluyksikkö.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita uuden Ylemmän korkeakoulutuksen koulutus- ja tutkimuskeskuksen tiedotustilaisuuteen HAMKin Visamäen kampukselle tiistaina 3.4.2012 klo 10 alkaen. Tilaisuus järjestetään D-talon Helmi-kabinetissa. Ajo-ohjeet ja kartta löytyvät osoitteesta www.hamk.fi/kartat.

Uuden koulutus- ja tutkimuskeskuksen muodostavat aiemmin erillisinä yksikköinä toimineet Ammatillinen opettajakorkeakoulu (AOKK) ja Ylempien ammattikorkeakoulututkintojen yksikkö (YAMK-yksikkö). Koulutus- ja tutkimuskeskus vastaa alueellisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti ammattikorkeakoulututkinnon jälkeisestä jatkokoulutuksesta (ylemmät AMK-tutkinnot ja pedagogiset pätevyydet). Lisäksi se vastaa alueen yritysten, organisaatioiden ja oppilaitosten kilpailukykyä ja kansainvälistymistä edistävästä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta.

Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa järjestetään ammatillista opettajankoulutusta, erityisopettajankoulutusta ja opinto-ohjaajankoulutusta. Opinnot tuottavat pedagogisen pätevyyden eri koulutusasteille. Ylempien ammattikorkeakoulututkintojen yksikössä järjestetään ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta neljällä eri alalla.

- Uudistuksella haetaan uutta voimaa toimintaan ja lisää mahdollisuuksia opiskelijoille. Ammatillisen opettajankoulutuksen ja ylempien AMK-tutkintojen tiiviimpi yhteistyö luo opiskelijalle uusia mahdollisuuksia yhdistää pedagogisia opintoja ja ylempää ammattikorkeakoulutusta. Koulutus- ja tutkimuskeskuksella on laajat kansalliset ja kansainväliset yliopistoverkostot. Opiskelijat voivat osallistua kehittämis- ja tutkimushankkeisiin sekä tulevaisuudessa suorittaa ammatillis-tieteelliset jatko-opinnot, kuvaa rehtori Veijo Hintsanen.

Uuden kokoonpanon tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta (TKI) koostuu kansainvälisistä, valtakunnallisista ja alueellisista kehittämis- ja tutkimushankkeista. Painopistealueista vahvistuvat muuttuvan työelämän ja osaamisen johtaminen, uuden ajan oppiminen ja tulevaisuuden oppimisympäristöt, uusiutuvien organisaatioiden ja yhteisöjen kehittämisen metodiikka sekä aluevaikuttavuusosaaminen. Alueen kilpailukykyä ja kansainvälistymistä edistetään elinkeinoelämälähtöisellä hanketoiminnalla. Keskeisiä ovat myös aihealueiden pedagogiset kehittämishankkeet (mm. huippuosaaminen, ammattikorkeakoulupedagogiikka, yrittäjyyskasvatus ja työssä oppiminen, ammatillinen erityisopetus ja opinto-ohjaus).

Lisätiedot
rehtori Veijo Hintsanen, puh. 040 5066 342
vararehtori, AOKK:n johtaja ja HAMKin opetusjohtaja Seija Mahlamäki-Kultanen, puh. 040 5878 029
YAMK-koulutus- ja tutkimuskeskuksen johtaja Helena Turunen, puh. 050 4094 547

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs