Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yläkoululaiset saavat oman Yrityskylä-oppimiskokonaisuuden

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Yläkoululaiset saavat oman Yrityskylä-oppimiskokonaisuuden

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2016 klo 09:00
Julkaisija: Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

 

Talouden, työelämän ja yrittäjyyden oppimisympäristö Yrityskylä aloittaa toimintansa yläkouluissa. Uuteen opetussuunnitelmaan pohjautuvassa Yrityskylässä nuoret oppivat globaalissa maailmassa tarvittavia talous- ja työelämätaitoja.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Yksityisyrittäjäin Säätiön rahoittama oppimiskokonaisuus koostuu opettajien koulutuksesta, oppitunneista ja vierailusta fyysiseen Yrityskylä-oppimisympäristöön. Oppimisympäristössä nuoret johtavat tiimeinä yritystä maailmantalouden pyörteissä. Voittajatiimi on se, jonka johtamana yritys pärjää markkinoilla parhaiten. Itse pelijärjestelmä on digitaalinen, mutta peli ohjaa oppilaita myös jatkuvaan keskinäiseen vuorovaikutukseen.

– Globaali talous vaikuttaa meidän kaikkien elämään ja on tärkeää, että jo peruskoululaiset ymmärtävät kansainvälisten yritysten liiketoimintaa. Yrityskylä toteuttaa uutta opetussuunnitelmaa käytännönläheisesti ja innostavasti, Yrityskylän toiminnanjohtaja Tomi Alakoski kertoo.

Yläkoululaisten Yrityskylää pilotoidaan tänä keväänä pääkaupunkiseudulla ja Itä-Suomessa yli 2000 oppilaan ja opettajan voimin. Ensi lukuvuonna konsepti jalkautetaan jo viidelle eri alueelle, jolloin se tavoittaa jopa tuhansia oppilaita ja opettajia. Opettajat ja muut sidosryhmät voivat puolestaan tutustua Yrityskylään tänä perjantaina ja lauantaina Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä Educa-messuilla.

Yrityskylä etsii vastuullisia yhteistyökumppaneita

Kehitysvaiheessa Yrityskylä sai tukea kansainvälisiltä yrityksiltä, jotka toivat kehitystyöhön todellisten yritysten näkökulmaa. Mukana olivat muun muassa Metso ja Samsung. Nyt Yrityskylä etsii mukaan lisää yrityksiä, jotka pääsevät kumppaneiksi lähtiessään simuloimaan oman yrityksensä toimintaa nuorille vastuullisella ja inspiroivalla tavalla.

Lisätiedot

Toiminnanjohtaja Tomi Alakoski, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, 040 501 5307, tomi.alakoski(a)tat.fi.

Yrityskylä on peruskoulun kuudensille ja yhdeksänsille luokille suunnattu yhteiskunnan, talouden, työelämän ja yrittäjyyden oppimiskokonaisuus, jonka tarina alkaa vuodesta 2009. Tänä vuonna jo yli 70 prosenttia Suomen kuudesluokkalaisista vierailee Yrityskylissä ympäri Suomen. Maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu Yrityskylä on osa Taloudellinen tiedotustoimisto TATia. 

www.tat.fi
www.finnfacts.fi
www.yrityskyla.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs