Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yläkoululaiset katsovat tulevaisuuteen virtuaalisella TET-jaksolla

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Yläkoululaiset katsovat tulevaisuuteen virtuaalisella TET-jaksolla

Tiedote.
Julkaistu: 25.11.2014 klo 10:20
Julkaisija: Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Ryhmä enontekiöläisiä, espoolaisia ja mikkeliläisiä yläkoululaisia suorittaa tällä viikolla TET-jaksoaan aivan uudella tavalla yhteistyössä Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen kanssa.

Virtuaalisessa tiedeTETissä nuoret tutustuvat tutkimusalan työmahdollisuuksiin kodista tai koulusta käsin tiedealan ammattilaisten ohjauksessa.  He työskentelevät osana nuorten tutkijaryhmää, joka tapaa päivittäin internetiin rakennetussa ohjausympäristössä.

”Virtuaalisen tiedeTETin tarkoituksena on monipuolistaa työelämään tutustumisen mahdollisuuksia koko maassa,” selventää uudenlaista TET-jaksoa koordinoiva virtuaalicoach Sara Peltola Taloudellisesta tiedotustoimistosta TATista.

Uteliaat nuoret tutustuvat tutkijan työhön

Virtuaalista tiedeTETiä on pilotoitu syyskuun lopusta ja nyt käynnistyvä viikko on kokeilun viimeinen. Nuorten tutkijatiimi selvittää, millainen tulevaisuus meitä voi odottaa bioaikana.

”Mie toivon viikolta erityisesti sitä, että pääsen tutustumaan tieteeseen ja tutkijan työhön alan ammattilaisten opastuksella paljon lähempää kuin koulussa olisi mahdollista,” tuumii Hetan peruskoulun 9.-luokkalainen Jenna Palo.

Viikon aikana nuoria ohjaavat Johanna Ollila ja Marko Ahvenainen Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta sekä Hannes Pasanen Itä-Suomen yliopistosta.

”Haluan tutustuttaa nuoria tieteen maailmaan. Monessa ammatissa on taustalla tieteellistä tutkimusta, mutta tämä ei näy kaikille yhtä selkeästi,” Ollila pohtii mentoriksi lähtemisensä syitä.

Mukana nuoria ja mentoreita ympäri Suomen

Pilotti toteutetaan yhteistyössä yliopistojen, tutkimusorganisaatioiden ja yritysten kanssa. Mukana on 15 yläkoulua Enontekiöstä Espooseen. Nuoria ohjaavat mentorit Itä-Suomen, Turun, Jyväskylän ja Tampereen yliopistoista, Ilmatieteen laitokselta, Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta, Neste Oililta, Orion Pharmalta, VTT:ltä ja Vaasan kesäyliopistosta. Virtuaalinen tiedeTET on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, Sara Peltola, virtuaalicoach, 040 745 8104, sara.peltola(a)tat.fi

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT rakentaa Suomea, jonka yrityksillä on osaavat työntekijät ja rohkeutta menestyä. TATiin kuuluvat myös Finnfacts ja T-Media.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs