Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yks, kaks toimimaan!

Kehittämiskeskus Opinkirjo

Yks, kaks toimimaan!

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2015 klo 08:30
Julkaisija: Kehittämiskeskus Opinkirjo

Yks, kaks toimimaan!

Taipuuko Prezi oppikirjaan? Kyllä taipuu!

Opinkirjon julkaisema maksuton Yks, kaks toimimaan! Työkaluja yhteiskunnallisten teemojen opettamiseen -opetusmateriaali on suunnattu 4.–­6. luokkien yhteiskunnalliseen kasvatukseen. Ajankohtaiseksi aiheen tekee uudistuvat opetussuunnitelmat, jotka korostavat oppilaiden osallisuutta koko koulun toiminnassa. Lisäksi vuodesta 2016 peruskoulun alemmilla luokilla opetetaan uutena oppiaineena yhteiskuntaoppia.

Sähköinen opetusmateriaali sisältää tehtäviä kolmesta teemasta: yhteinen hyvinvointi, kestävä tulevaisuus ja vaikuttaminen. Teemoja lähestytään lapsilähtöisesti ja oppilaiden omaa kokemusmaailmaa hyödyntäen. Yks, kaks toimimaan! -aineiston pedagogisina lähtökohtina ovat yhteisopettajuus, luokkahuoneen avautuminen ympäröivään yhteiskuntaan ja yhdessä oppiminen. Sivustolla on julkaistu tehtäviin liittyvät ohjeet monipuoliseen arviointiin ja sen merkitykseen oppimisen ohjaamisessa.

”Yks, kaks toimimaan! on monipuolinen ja  sopivasti toiminnallisuutta sisältävä opetuskokonaisuus.  Prezi-kalvot ovat erinomainen työkalu alakoulun yhteiskuntaopin lisäksi muihinkin oppiaineisiin. Olen itse hyödyntänyt pilottivaiheen materiaalia elämänkatsomustiedon opettamisessa. Hyödyllisiä ideoita löytyy myös luonnontieteiden opettamiseen”, kertoo opettaja Tarja-Kaarina Lääperi Tampereelta.

Maksuton Yks, kaks toimimaan! -paketti tukee opettajia uuden opetussuunnitelman omaksumisessa.  Uudessa vuonna 2016 käyttöön otettavassa opetussuunnitelmassa korostuu laajasti oppilaiden osallisuuden huomioiminen kaikessa koulun toiminnassa. Prezi-alustan hyödyntäminen antaa uuden innovatiivisen lähestymistavan tuottaa ja jakaa opetusmateriaaleja. Yks, kaks toimimaan! -aineiston on rahoittanut Yksityisyrittäjäin Säätiö.

Materiaali löytyy osoitteesta www.opinkirjo.fi/ykskakstoimimaan

Yks, kaks toimimaan! julkistetaan Educa-messuilla  23.1.2015 Kehittämiskeskus Opinkirjon osastolla 6d58.

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Merike Kesler, Kehittämiskeskus Opinkirjo

p. 050 432 2058

Liitetiedostot

Opinkirjo on lapsi-ja nuorisotyön palvelujärjesto, joka toimii koulutuksen ja kasvatuksen alalla.

Opinkirjo on oppimisen aktivoija, uudistaja ja tuki ohjaajuudelle. Etsimme ja kehitämme uusia tai jo hyväksi todettuja tapoja edistää oppimista, tietoja ja taitoja. Missiomme on tarjota kouluille ja opettajille tukea ja sisältöjä maksuttomien materiaaliemme ja palvelujemme kautta. Opinkirjon erityisosaamisaloiksi on valittu teema-alueita, joita kehittämällä kompetenssit, kuten luovuus ja innovatiivisuus, kriittinen ajattelu ja päättely, vahvistuvat.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs