Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » YK:n World Youth Skills Day muistuttaa nuorten osaamisesta

Skills Finland

YK:n World Youth Skills Day muistuttaa nuorten osaamisesta

Tiedote.
Julkaistu: 14.07.2016 klo 09:00
Julkaisija: Skills Finland

YK on julistanut heinäkuun 15. päivän Nuorten osaamisen päiväksi (World Youth Skills Day). Tavoitteena on nostaa esiin ammattitaidon ja osaamisen merkitys nuorten työllistymisen lisäämisessä. Päivää vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2015.

YK:n arvion mukaan työttömien nuorten määrä maailmassa kasvoi 74,5 miljoonaan vuonna 2013. Nuorisotyöttömyys on suuri huolenaihe sekä teollisuusmaissa että kehitysmaissa.

Nuorisotyöttömyyttä vastaan voidaan kamppailla kouluttamalla osaavia nuoria, joiden taidot ja tiedot vastaavat työelämän tarpeita. Skills Finland ja kansainvälinen WorldSkills-järjestö tekevät jatkuvasti työtä ammatillisen koulutuksen kehittämiseksi ja nuorten osaamisen esiin tuomiseksi. Ammattitaitokilpailut ovat nuorille paikkoja haastaa itsensä ja näyttää ammattitaitonsa.

Skills Finland yhteistyökumppaneineen järjestää vuosittain Taitaja-kilpailun, jossa lähes 2000 ammattikoulussa opiskelevaa nuorta osallistuu semifinaaleihin. Joka lajista kahdeksan parasta pääsee finaaliin Taitaja-tapahtumaan. Ammatilliset oppilaitokset ja työelämän edustajat tekevät tiivistä yhteistyötä tapahtuman järjestämisessä. Seuraava Taitaja-tapahtuma järjestetään Helsingissä 15.–18.5.2017.

Seuraava kansainvälinen ammattitaitokilpailu järjestetään Göteborgissa marras-joulukuun vaihteessa. EuroSkills Gothenburg 2016 -kilpailuun lähtee Suomesta 29 kilpailijaa.

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Katja Katajamäki, 040 732 0691, katja.katajamaki@skillsfinland.fi

Skills Finland ry yhteistyökumppaneineen valmentaa ja lähettää Suomen maajoukkueen kansainvälisiin WorldSkills-, EuroSkills- ja Abilympics-kilpailuihin ja järjestää vuosittain kansalliset Taitaja-, TaitajaPLUS- ja Taitaja9-kilpailut. Skills Finland kehittää myös huippuosaajien valmennusjärjestelmää, kouluttaa kilpailuasiantuntijoita sekä tuottaa ammattitaitokilpailuihin liittyvää tutkimusta, tiedotusta ja julkaisuja. Yhdistyksen taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs