Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yhteistyökuvioita ja myyntipuheita hiottiin Amazing Business Train -junamatkalla

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Yhteistyökuvioita ja myyntipuheita hiottiin Amazing Business Train -junamatkalla

Tiedote.
Julkaistu: 09.05.2014 klo 15:57
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Järjestyksessään toisella Amazing Business Train -matkalla juna kuljetti opiskelijoita Hämeenlinnasta Kuopion kautta Ouluun ja takaisin Hämeenlinnaan 6.–7.5.2014.

Mukana oli 17 Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijaa yhteensä 13 liikeideansa kanssa. Junamatka on viiden opintopisteen laajuinen kokonaisuus, jonka aikana kehitetään opiskelijoiden liikeideoita intensiivisellä ja yhteisöllisellä tavalla, testataan liikeideoita, hankitaan asiakkuuksia ja etsitään yhteistyökumppaneita.

Amazing Business Train -junamatkalla työskennellään koko junamatkan ajan ja välissä pysähdytään hakemaan paikallista sparrausapua etukäteen valikoiduilla paikkakunnilla. Tällä kertaa ensimmäisenä pysähdyspaikkana oli Kuopio, jossa Nuorten Yrittäjien Voimalan valiokunta kertoi junamatkaajille yritystarinoitaan, ja aikaa käytettiin myös verkostoitumiseen. Oulussa opiskelijat pääsivät tutustumaan kasvuyrittäjyyskeskus Business Kitchenin toimintaan ja esittelemään heille myyntipuheitaan sekä saivat asiantuntijasparrausta.

Verkostoituminen on kantanut hedelmää

– Oulussa järjestettiin alkuvuodesta ensimmäistä kertaa Polar Bear Pitching -tapahtuma, jossa startup-yritykset pitivät myyntipuheita avannosta käsin potentiaalisille sijoittajille. Tällä toisella junamatkallamme kuulimme, että ensimmäinen Amazing Business Train on toiminut inspiraationa kyseiselle tapahtumalle, kertoo työelämäpalvelupäällikkö Sari Hanka innostuneena.

HAMKissa kone- ja tuotantotekniikkaa työn ohessa Riihimäellä opiskeleva Juha-Matti Torkkel on perustanut Tabledom-nimisen yrityksen, jonka liikeideana on luoda lauta-, miniatyyri- ja korttipelaajille web-sovellus, jossa pelaajat voivat löytää peliseuraa lähialueelta. Hän on löytänyt Oulusta yhteistyökumppanin idealleen, ja junamatkan aikana kirjoitettiin yhteistyösopimus sovelluksen toteuttamisen tiimoilta.

– Solmimme yhteistyösopimuksen Codematen kanssa, joka on IT-alan palveluyritys. Itselläni ei ole osaamista sovelluksen tekniseen rakentamiseen, joten tämä yhteistyökuvio on oikein tarpeen. Codematen Janne Salmi löysi minut ja liikeideani juuri Polar Bear Pitchingin kautta, joten ilman näitä tilaisuuksia tässä ei oltaisi.

Loppuhuipennuksena pitchaukset

Amazing Business Train ei suinkaan päättynyt junan saapuessa takaisin Hämeenlinnan asemalle, vaan loppuhuipennuksena opiskelijat osallistuvat liikeideoidensa kanssa Visamäki Pitching -tilaisuuteen 27.5. Junamatkan aikana opiskelijoiden myyntipuheita hiottiin kuntoon, joten kyseisessä tapahtumassa odotettavissa on monipuolisia ja laadukkaita pitchauksia.

Amazing Business Train on osa Yrittäjyysyhteisön JUNA -hanketta. Hanke on ESR-rahoitteinen hanke, ja tuen on myöntänyt Hämeen ELY-keskus. Mukana hankkeen toteuttamisessa Hämeen ammattikorkeakoulun lisäksi ovat Yrityspaja Oy sekä Kehittämiskeskus Oy Häme.

Lisätietoja
työelämäpalvelukoordinaattori Eveliina Toivonen, p. 03 646 4361 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Kuvateksti: Juha-Matti Torkkel (vas) solmi Oulussa yhteistyösopimuksen Codematen Janne Salmen kanssa. 

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi
www.hami.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs