Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yhteistoimintaneuvottelut alkavat Koulutuskeskus Salpauksessa

Koulutuskeskus Salpaus

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat Koulutuskeskus Salpauksessa

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2013 klo 10:24
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksessa käynnistetään yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat kaikkia toimintoja ja koko henkilöstöä. Neuvottelut käynnistyvät elokuussa 2013, ja ensimmäinen neuvotteluvaihe on suunniteltu saatavan päätökseen lokakuussa 2013.

Tämä neuvottelu on jatkoa keväällä 2013 koko konsernissa käytyihin neuvotteluihin, joissa sovittiin, että opetus- ja kulttuuriministeriön koulutuspaikka- ja rahoituspäätösten jälkeen jatketaan neuvotteluja tarvittavista sopeuttamistoimenpiteistä Koulutuskeskus Salpauksessa.

Neuvottelujen käynnistymisen taustalla ovat opetus- ja kulttuuriministeriön tekemät päätökset ammatillisen peruskoulutuksen koulutuspaikoista sekä yksikköhintarahoituksesta. Ministeriö päätti kesäkuussa, että Salpauksesta vähennetään 380 opiskelupaikkaa vuoteen 2016 mennessä. Myös Salpauksen aikuiskoulutuksen taloudellinen tilanne edellyttää sopeuttamistoimenpiteitä.

Koulutuskeskus Salpaus tavoittelee keskimäärin 7 - 10 milj. euron eli 10 - 12 prosentin kulujen karsintaa vuosina 2014 - 2016. Henkilöstökulujen osalta arvioitu toiminnan sopeuttamistarve merkitsee yhteensä noin 100 henkilötyövuoden vähenemistä vuoden 2016 loppuun mennessä. Koulutuskeskus Salpauksessa on henkilöstöä yhteensä noin 800, josta opetushenkilöstöä on noin 600.

- Yhteistoimintaneuvotteluiden tavoitteena on turvata Koulutuskeskus Salpauksen edellytykset kouluttaa osaavaa työvoimaa ja edistää alueen kilpailukykyä. Tärkeintä on järjestää laadukasta koulutusta jatkossakin, sanoo Salpauksen rehtori Päivi Saarelainen.


Lisätietoja maanantaina 12.8. klo 12–13

toimitusjohtaja Martti Tokola, Päijät-Hämeen koulutuskonserni
puh. 050 526 5917

rehtori Päivi Saarelainen, Koulutuskeskus Salpaus
puh. 0500 716 751

 

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs