Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yhteisötaidetta Kasarminmäellä

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Yhteisötaidetta Kasarminmäellä

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2012 klo 15:03
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun mediatiedotteet osoitteessa www.kyamk.fi.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun muotoilun designer-stylisti-opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat keväällä 2012 yhteisötaideprojektin osana taideopintojaan. Projektin tuotoksena syntyneet yhteisötaideteokset kootaan kaikille avoimeksi Yhtä puuta -näyttelyksi.

Näyttely on esillä Kouvolassa Kasarminmäen kampuksen Paja-rakennuksessa (Kuuselankatu 1) 27.9.–10.10. 2012. Näyttely on avoinna ma–to klo 8–19 ja perjantaisin klo 8–16.

Toimittajat ovat tervetulleita näyttelyn avajaistilaisuuteen 27.9. kello 18 alkaen. Tilaisuudessa on läsnä näyttelyn toteuttanut muotoilijaopiskelijaryhmä.

Avajaispäivänä 27.9. Kasarminmäellä vietetään Tiedetorstai-päivää ja näyttely on osa tapahtumaa. Näyttelyä ja tapahtumaa ovat tukeneet Kaakkois-Suomen ELY -keskus sekä Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Innoituksena tasavertaisuus

Vuosi 2012 on aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi. Teoksia on inspiroinut mm. sosiaalisesti kestävä yhteiskunta, jossa ihmisiä kohdellaan tasavertaisesti ja varmistetaan kaikkien osallisuus, sekä eri-ikäisten vahvuuksien tunnustaminen ja arvostaminen.

Lisäksi teosten kantavia teemoja ovat tasavertaisuus ja yhteisö sekä puu materiaalina. Opiskelijat ovat itse hankkineet yhteistyökumppaninsa, ryhmiä on nuoresta vanhaan ja mukana on myös keväällä kampuksella järjestetyn Alumni-tapahtuman vieraita.

Taidetta monessa muodossa

Muistopeli”-teoksessa yhteistyökumppanina oli Löytyn ala-aste Elimäeltä. Koulun lakkautus kevätlukukauden jälkeen oli tiedossa teosta suunniteltaessa. Kaikki koulun 24 oppilasta toteuttivat parhaan koulumuistonsa puupalikoille, joista muodostuu palapeli. Pelit ovat lasten piirtämien luonnosten kanssa esillä ja pelattavissa näyttelyssä.

Yhteisötaideprojekti ”Elämä” kokoaa yhteen kouvolalaisten asukkaiden elämää mustavalkoisten kasvokuvien sekä heidän elämänviisauksiensa kautta. Projekti toteutettiin yhdessä Marjoniemen palvelutalon asukkaiden kanssa. Käytetyt puukehykset on hankittu autiosta, 1900-luvulla rakennetusta Malmin talosta Kasarminmäeltä.

Kansainvälinen metsä” -teoksen yhteistyökumppanina oli Eskolanmäen alakoulun oppilaista koottu ryhmä, joka pääosin koostui maahanmuuttajaoppilaista. Ryhmän yhteinen toteutus tapahtui koulussa rasisminvastaisella viikolla. Jokainen oppilas valmisti mielikuvituksellisen puuveistoksen, joista koottiin monikulttuurinen ja värikäs metsä. Metsä toimi mediaopiskelijaryhmän suunnitteleman ja toteuttaman vaha-animaation tapahtumapaikkana. Animaatio on esillä Yhtä puuta -näyttelyssä.

Roihu”-teos toteutettiin Kymenlaakson ammattikorkeakoulun Alumni-tapahtumassa. Ohikulkijoille tarjottiin mahdollisuutta puhdistautua vanhasta antamalla heille kynä ja polttopuu, johon he kirjoittivat ajatuksensa. Puut heitettiin tynnyrissä palavaan tuleen, ja sen lämmössä sai katsella kirjoitetun asian roihuamista tuhkaksi. Näyttelyssä esitetään valokuvia tapahtumasta.

Puu kertoo tarinaa” on toteutettu yhdessä Käpylän palvelukeskuksen asukkaiden kanssa. Asiakkaita pyydettiin jakamaan kokemuksiaan ja kertomaan suhteestaan puuhun, sekä metsään. Nämä tarinat ja kertomukset on koottu haastattelujen pohjalta yhtenäiseksi teokseksi puutaustalle

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Opiskelija Ella Reikko
p. 040 771 3024

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs