Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yhteisöllisiä elämyksiä reippureissaajille risteilyaluksen kannella, miksei tätä ole jo toteutettu?

Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Yhteisöllisiä elämyksiä reippureissaajille risteilyaluksen kannella, miksei tätä ole jo toteutettu?

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2013 klo 00:11
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Vuosittainen meriteollisuudelle luovia ratkaisuja kehittävä KaleidosCup opiskelijakilpailu järjestettiin tänä vuonna Humanistisen ammattikorkeakoulun uudessa TKI-keskuksessa Logomo Byråssa. Tämänvuotisen kilpailun teemana oli uuden palvelukonseptin kehittäminen risteilyaluksille.

Kilpailun voitti Humak International ehdotuksellaan "Packpacking", jossa reppureissajille tuotteistettu palvelukonsepti sisälsi mm. telttamajoitusta risteilyaluksen kannella, yhteisöllistä kokemusten jakamista ja helppoja sekä halpoja palveluita lyhyitä matkoja kulkeville.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan kosepti yllätti ja hämmensi tuomareita:

- Voittajajoukkueen ehdotus oli helpoin toteuttaa ja kaikkein pisimmälle kehitetty ratkaisu. Siinä oli mietitty hyvin laivayhtiön näkökulmasta, miten hyödyntää paremmin esimerkiksi nyt ajoittain tyhjillään olevia neuvotteluhuoneita  ratkaisu ja toisaalta tavoittaa asiakasryhmän, joka on viime aikoina ehkä vähän unohdettu, perustelivat tuomarit Miia Liesegang (Suunnittelutoimisto Innollinen) ja Kari sillanpää (STX Finland) miltei yhteen ääneen.  Tuomarit kehoittavat tyttöjä esittelemään ideansa suoraan Viking Linelle ja Silja Linelle.

"We decided to go back to basics", kommentoivat Saksasta ja Puolasta tulevat Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylässä kulttuurituotantoa opiskeleva voitosta riemuitseva kolmikko.

Voittajajoukkueen matkaan liittyi myös draamaa: Neljä ystävystä joutuovat arpomaan, ketkä kolme pääsevät kisaan mukaan. Kyynelehtien pois jättäytynyt Dogmara iloitsee kuitenkin nyt ystäviensä puolesta ja haluaisi järjestää KaleidosCupin myös Puolassa sekä muissa Euroopan maissa.

Toiseksi tuli Metropolian joukkue, jota Teppo Virta (teknologiateollisuus ry) kuvaa kilpailun visionäärisimmäksi ns.  tuotantolaivallaan, joka maista ottaa raaka-aineita, joista se tuottaa matkan aikana tuotteita. Tässä tuomarit näkivät kaikekin eniten jatkokehitysmahdollisuuksia ja mm.  kehittämismahdollisuudet kriisialueilla herättivät paljon keskustelua.

Kolmas joukkue tuli Aalto Yliopistosta tuotteistetulla yhteisöllisellä mobiilisovelluksella. Mobiilisovelluksia kehitettiin kilpailussa paljon, mutta Aalto IDBM joukkue kykeni kehittämään tuotteen pisimmälle laivayhtiön saaman hyödyn kannalta, tiivistää Maunu Korpela (Suomen Keksijäin Keskusliitto ry)

Tänä vuonna kilpailuun osallistui kymmenen joukkuetta korkeakouluista ympäri Suomea. Kilpailu oli kaksipäiväinen sisältäen vierailun telakalle ja improvisaatioharjoituksia ensimmäisenä päivänä sekä työskentelyä ja verkostoitumista toisena päivänä. Monialaisuudella ja yhteisöllisyydellä haluttiin mahdollistaa uudenlaisten näkökulmien löytäminen annettuun kehitystehtävään..

"Viime vuoteen verrattuna ratkaisut olivat mielestäni innovatiivisempia, ja olen erittäin tyytyväinen tapahtumaan. Myös ehdotetut kansainväliset versiot kilpailusta ovat varteenotettavia ajatuksia jatkon kannalta, kertoo Kaleidoskooppi-hankkeen projektikoordinaattori Rita Rauvola.

KaleidosCup on vuosittainen korkeakouluopiskelijoille suunnattu innovaatiokilpailu, joka tarjoaa opiskelijoille ainutlaatuisen tilaisuuden ideoida merenkulun ja meriteollisuuden aitoja yrityksiltä tulevia haasteita. Kilpailu oli avoin kaikkien alojen opiskelijoille.

Kilpailu on osa Humanistisen ammattikorkeakoulun Kaleidoskooppi -hanketta, jossa pyritään löytämään uudenlaisia ratkaisuja meriteollisuuden kilpailukyvyn kasvattamiseen.

 

Lisätietoja

Kaleidoskooppi-hankekoordinaattori: Rita Rauvola, rita.rauvola@humak.fi ja p. 0400 349 368

http://www.kaleidoscup.fi ja http://www.kaleidoskooppi.fi

Liitetiedostot

 Humanistinen ammattikorkeakoulu on valtakunnallinen verkostoammattikorkoeakoulu, jolla on neljä alueyksikköä ja kolme muuta toimipistettä. Alueyksiköt ovat pääkaupunkiseutu (Helsinki, Kauniainen ja Nurmijärvi), Turku, Jyväskylä ja Kuopio.

Humak vastaa järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon sekä tulkkausalan kehittämisestä niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin.

Humakissa on 1550 opiskelijaa. Vuosittain opiskelunsa aloittaa 510 opiskelijaa, joista nuoria on 290.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs