Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yhteishaun tulokset julkaistu – 5 429 ensisijaista hakijaa Oamkiin

Oulun ammattikorkeakoulu

Yhteishaun tulokset julkaistu – 5 429 ensisijaista hakijaa Oamkiin

Tiedote.
Julkaistu: 01.07.2016 klo 14:21
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Korkeakoulujen kevään yhteishaun tulokset on julkaistu. Oulun ammattikorkeakouluun (Oamk) oli hakijoita yhteensä 17 475, joista ensisijaisia hakijoita oli 5 429. Aloituspaikkoja syksyllä alkavaan koulutukseen on yhteensä 1 706.

Hakijamäärältään suosituimpia koulutuksia olivat liiketalous sekä sosionomikoulutus, joihin molempiin oli lähes 600 ensisijaista hakijaa. Vetovoimaisin koulutus oli fysioterapia, johon oli lähes 11 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti. Seuraavaksi vetovoimaisimpia hakukohteita olivat ensihoitaja- ja terveydenhoitajakoulutukset. Ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista vetovoimaisin oli yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen.

Korkeakoulut velvoitettiin tämän kevään yhteishausta alkaen varaamaan osa aloituspaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Oamk on varannut 75 prosenttia aloituspaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Loput 25 prosenttia aloituspaikoista täytetään paremmuusjärjestyksessä ensikertalaishakijoiden ja muiden hakijoiden joukosta.

Opiskelijavalinnan tulos on nähtävissä Oma opintopolku -palvelussa, jossa opiskelupaikan voi myös ottaa vastaan.

Lisätietoja:

opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, marita.aikio@oamk.fi, 050 383 8442

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs