Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yhteishaku ammattikorkeakouluihin alkaa maaliskuun alussa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Yhteishaku ammattikorkeakouluihin alkaa maaliskuun alussa

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2014 klo 07:45
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Ammattikorkeakoulujen valtakunnallinen yhteishaku on 3.3. - 1.4.2014. SeAMKissa nyt haussa olevista koulutuksista suurin osa toteutetaan Seinäjoella. Agrologikoulutus järjestetään Ilmajoella. Uutta on mahdollisuus opiskella sairaanhoitajaksi Kauhajoella aikuiskoulutuksessa.

SeAMKissa on nuorten koulutuksessa haettavana 14 vaihtoehtoa ja aikuiskoulutuksessa viisi vaihtoehtoa kuudelta eri alalta. Opinnot alkavat syksyllä ja johtavat AMK-tutkintoon. Maisteritasoiseen ylempään AMK-tutkintoon voi opiskella kolmessa koulutuksessa. Niihin voivat hakea mm. agrologit, metsätalousinsinöörit, sosionomit, geronomit ja insinöörit.

AMK-tutkintoon johtava uudenlainen kulttuuri- ja muotoilupalvelun koulutus on haettavana nuorten puolella. Keskeistä koulutuksessa on tuottajan taitojen opiskelu. Opinnoissa voi keskittyä tapahtumatuottamiseen, mediatuottamiseen tai muotoiluun.

Agrologiksi, restonomiksi ja elintarviketekniikan insinööriksi opiskelevilla on halutessaan uusi mahdollisuus vahvistaa koko pellolta pöytään -ketjun osaamista myös yhteisillä opinnoilla. Opiskelun punaisena lankana on ruoka: sen turvallisuus, terveellisyys, taloudellisuus ja kokemuksellisuus.

Rakennusinsinööriksi ja rakennusmestariksi voi jatkossa opiskella rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa. Molemmat ovat tarjolla nuorten koulutuksena. Työn ohessa opiskeleville on tällä kertaa haussa rakennusinsinöörin koulutus.

SeAMK tarjoaa nuorten koulutusta kuudella alalla: kulttuuri, liiketalous, luonnonvara-ala, ravitsemisala, sosiaali- ja terveysala sekä tekniikka. Aikuiskoulutuksessa on tällä kertaa insinööriopintojen lisäksi haussa liiketalouden sekä sosiaali- ja terveysalan koulutusta. Sairaanhoitajakoulutus toteutetaan Kauhajoella ensimmäistä kertaa. Geronomikoulutusta on ensimmäisen kerran tarjolla aikuissovelluksena Seinäjoella.

Koulutus SeAMKissa tapahtuu läheisessä vuorovaikutuksessa työelämän kanssa ja teoriaopintoja syvennetään käytännön harjoituksin. Työharjoittelua on kaikissa koulutuksissa vähintään noin viisi kuukautta ja enimmillään yli 12 kuukautta.
- Harjoittelut edistävät tietenkin ammattitaitoa, mutta niistä on havaittu olevan selvää etua myös ensimmäisen työpaikan saamisessa, sanoo opetuksen kehittämispäällikkö Tuija Vasikkaniemi.

Ammattikorkeakouluihin haetaan sähköisesti osoitteessa www.amkhaku.fi. Yhteishaku päättyy tiistaina 1.4.2014 klo 16.15.  Erillishaku englanninkieliseen MBA-koulutukseen jatkuu vielä 25.4.2014 saakka. Lisätietoja koulutustarjonnasta ja hakemisesta löytyy uudistuneilta verkkosivuilta www.seamk.fi/hakeminen.
Liitetiedostossa on lueteltu aloittain nyt yhteishaussa olevat koulutukset ja tutkintonimikkeet.

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs