Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yhteishaku alkaa 24.2. - Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä lukiomuutoksia ja lisää joustoa ammatillisessa koulutuksessa

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Yhteishaku alkaa 24.2. - Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä lukiomuutoksia ja lisää joustoa ammatillisessa koulutuksessa

Tiedote.
Julkaistu: 19.02.2015 klo 10:39
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Tiedote viestimille 19.2.2015

Kevään yhteishaku elokuussa 2015 alkaviin toisen asteen ammatillisiin koulutuksiin ja lukiokoulutukseen alkaa maanantaina 24.2.2015.  Viimeinen hakupäivä on perjantai 17.3.2015.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän oppilaitoksissa muutoksia on niin lukiokoulutuksessa kuin ammatillisessakin.


Kaksi päivälukiota ja Kangas

Vuoden alusta lähtien kuntayhtymässä on kaksi päivälukiota: Jyväskylän Lyseon lukio ja Schildtin lukio. Siirtymäkauden ajan vuoteen 2018 lukioissa on eri toimipisteet. Lyseon toiminta keskitetään Harjulle näillä näkymin jo vuonna 2017. Schildt seuraavana vuonna Viitaniemeen.

Tämän kevään yhteishaussa haetaan suoraan lukioiden toimipisteiden lisäksi erityistehtävän saaneisiin lukioihin - IB-lukio ja urheilulukio - sekä musiikki- ja ilmailulinjalle:

Jyväskylän Lyseo lukio: Harju, Viitaniemi (IB, ilmailu)
Schildt: Viitaniemi (musiikki), Voionmaa (urheilulukio).

Kuntayhtymään kuuluva Jyväskylän aikuislukio ei ole yhteishaussa. Sinne voi hakea ympäri vuoden, ja opinnot voi aloittaa joka jakson alussa.

Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston käsi- ja taideteollisuusalan, kuvallisen ilmaisun sekä tekstiili- ja vaatetusalan koulutukset siirtyvät Jyväskylän Kankaalle vuoden 2016 alussa. Alat toimivat välivaiheessa syyskauden 2015 Taitokeskus Aivian tiloissa Kivääritehtaalla ja osin Viitaniemen kampuksella.


Opintoviikot muuttuvat osaamispisteiksi

Jyväskylän ammattiopistossa on haettavana 22 eri perustutkintoa, joista opiskelijat voivat valmistua 34 eri ammattiin. Jämsän ammattiopistossa on tarjolla 12 ammatillista perustutkintoa ja mahdollisuus valmistua 18 eri ammattiin. Jämsän ammattiopistolla on erityistehtävä järjestää urheilijoille ammatillista koulutusta, joten urheilu-uran ja opintojen yhdistäminen onnistuu joustavasti.

Jyväskylän aikuisopistolla on yhteishaussa kaksi alaa: maarakennus sekä sosiaali- ja terveysala.

Nuorten ammatillisen koulutuksen uudet opetussuunnitelmat otetaan koko maassa käyttöön 1.8.2015. Huomattavin muutos on siirtyminen aikaan perustuvasta oppimisesta  osaamisperusteisuuteen ja siihen liittyviin osaamispisteisiin. Uudistuksessa osaamista voi hankkia entistä useammalla tavalla. Merkittävää on, että opiskelija voi valita joustavasti osia muista tutkinnoista ja rakentaa yksilöllistä osaamistaan.

Ammatillisen perustutkinnon voi edelleen suorittaa kolmessa vuodessa, ja sen laajuus on 180 osaamispistettä. Opintoajat voivat tulevaisuudessa myös lyhentyä laajemman osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen myötä, mikäli opiskelijalla on esimerkiksi harrastustoiminnan tai muun kiinnostuksen kautta kertynyttä osaamista.

Haut kahden tutkinnon opintoihin ja kolmen tutkinnon suorittajaksi ovat ennallaan. Nuori hakee kahden tutkinnon opintoihin opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä. Kolmoistutkintoon voi hakea opiskelija, joka opiskelee lukiossa.

 

Lisätietoja

Kirsti Kosonen, rehtori, Jyväskylän ammattiopisto, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 6150  

Petteri Järvinen, rehtori, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5022  

Antti Rastela, tulosaluejohtaja, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 4600

Marko Noronen, rehtori, Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 6401


www.jao.fi/yhteishaku

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs