Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yhteishaku alkaa 23.2. – ensimmäiset opiskelijat Harjun kampukselle

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Yhteishaku alkaa 23.2. – ensimmäiset opiskelijat Harjun kampukselle

Tiedote.
Julkaistu: 19.02.2016 klo 10:04
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Yhteishaku elokuussa 2016 alkavaan toisen asteen lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen on 23.2. – 15.3.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän ensimmäiset opiskelijat pääsevät Harjun mittavan peruskorjauksen läpikäyvälle kampukselle tulevana syksynä. He ovat Jyväskylän Lyseon lukiossa aloittavia. Harjulle sijoittuvat vastaisuudessa Lyseon lisäksi Jyväskylän aikuislukio sekä Jyväskylän ammattiopiston liiketalousala, tieto- ja viestintätekniikka sekä graafinen ala.

Lyseoon ei enää toimipistehakua

Lukiokoulutuksessa hakeminen on muuttunut sitten viime kevään. Vain Schildtin lukioon haetaan toimipisteisiin. Jyväskylän Lyseon lukioon haetaan vain Harjulle. Edelleen haetaan myös Lyseon IB-lukioon (International Baccalaureate) ja ilmailulinjalle sekä Schildtin urheilulukioon ja musiikkilinjalle.

Ammatillisissa opinnoissa paljon valittavaa – Kangas uusi ympäristö

Jyväskylän ammattiopistossa on valittavana 22 eri perustutkintoa, joista opiskelijat voivat valmistua 34 eri ammattiin, ja Jämsän ammattiopistossa on tarjolla 12 ammatillista perustutkintoa, joista on mahdollisuus valmistua 18 eri ammattiin.

Jyväskylän aikuisopistolla on yhteishaussa nuorille suunnattu maarakennus sekä sosiaali- ja terveysala.

Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston käsi- ja taideteollisuusalan, kuvallisen ilmaisun sekä tekstiili- ja vaatetusalan koulutukset ovat siirtyneet Jyväskylän Kankaan alueelle. Kankaan luovan kampuksen työpajat ja verstaat sekä muut oppimisympäristöt mahdollistavat eri alojen ja toimijoiden luontevan yhteistyön.

Harju valmistuu 2017

Harjulle on rakentumassa uuden sukupolven valtakunnallisestikin ainutlaatuinen oppimisympäristö ja kouluyhteisö. Lukioväki ja ammatillisen koulutuksen väki jakavat tilat – opettajainhuonetta myöten – ja odotettavissa on yhteistyötä ja hyviä innovaatioita. Yleisopetustilojen lisäksi Harjulle valmistuu mm. oppimistori, uusi liikuntasali, viihtyisät aulatilat sekä amfiteatteriulkotila.

Korjaushanke on suurin, minkä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on toteuttanut. Hankkeen ensimmäinen vaihe valmistuu syksyllä 2016, ja koko projekti vuoden 2017 loppuun mennessä. Kustannukset ovat kokonaisuudessaan 35 miljoonaa euroa.

Yhdistelmätutkinnot ja oppisopimus

Jo hakuvaiheessa hakija voi ilmoittaa kiinnostuksensa kahden tutkinnon opintoihin. Valintansa hän voi vahvistaa kesällä opiskelupaikan vastaanottaessaan. Kolmoistutkintoon hakeudutaan lukio-opintojen alkuvaiheessa.

Ammatilliseen peruskoulutukseen hakevilla on tänä keväänä ensimmäistä kertaa mahdollisuus kertoa kiinnostuksestaan oppisopimuskoulutusta kohtaan jo yhteishaun hakulomakkeessa. Kyse on nimenomaan kiinnostuksen ilmoittamisesta, joka ei velvoita hakijaa tai koulutuksen järjestäjää oppisopimuskoulutukseen.


Lisätietoja

Pirjo Kauhanen, rehtori, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 6152
Petteri Järvinen, rehtori, Jämsän ammattiopisto, puh. 040 341 5022
Antti Rastela, tulosaluejohtaja, Jyväskylän lukiokoulutus, puh. 040 341 4600
Marko Saaranen, vs. rehtori, Jyväskylän aikuisopisto, puh. 040 341 6374
Kaija Haapasaari, oppisopimusjohtaja, Jyväskylän oppisopimuskeskus, puh. 040 341 5180

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs