Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yhtä Centrian englanninkielistä opiskelupaikkaa tavoittelee viisi hakijaa

Centria-ammattikorkeakoulu

Yhtä Centrian englanninkielistä opiskelupaikkaa tavoittelee viisi hakijaa

Tiedote.
Julkaistu: 13.02.2014 klo 12:52
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulun englanninkieliseen koulutukseen haki tiistaina päättyneessä yhteishaussa 422 ensisijaista hakijaa. Yhteensä hakijoita oli 1621.

Centrialla oli haussa kolme englanninkielistä koulutusohjelmaa: Kokkolassa tarjottavat Business Management- ja Information Technology -koulutukset sekä Ylivieskassa tarjottava Industrial Management -koulutus. Aloituspaikkoja näissä on yhteensä 90, joten yhtä aloituspaikkaa tavoittelee lähes viisi hakijaa.

- Vertailu viimevuotisiin hakijamääriin ei ole oikein mielekästä, koska sekä hakukohteet että aloituspaikkamäärät poikkeavat paljon toisistaan, kertoo viestintäpäällikkö Paula Erkkilä. – Kokonaisuudessaan hakijamäärä kuitenkin jäi viimevuotisesta, ja se oli nyt samalla tasolla kuin toissa vuonna.

Business Management -koulutukseen tuli 224, Information Technology -koulutukseen 91 ja Industrial Management -koulutukseen 107 hakemusta.

Hakijoita Centriaan tuli 38 eri maasta. Centria ammattikorkeakoulun ensisijaisista hakijoista 11 % oli Suomesta ja 89 % ulkomailta. Eniten suomalaisia hakijoita tuli liiketalouden koulutukseen. Suomalaisista hakijoista suurimman osan, 63 %, kotipaikka on Centrian toimialueella Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa. Ulkomaalaisia hakijoita tuli eniten Vietnamista, Nepalista, Kamerunista ja Nigeriasta. Euroopan maista Venäjä oli kärjessä.

Yhteishaku ammattikorkeakoulujen suomenkielisiin koulutusohjelmiin on 3.3.–1.4.2014. Haku aikuisten Business Management -koulutukseen ja International Business Management -koulutukseen on parhaillaan käynnissä ja se jatkuu 25.4.2014 saakka.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086
Erikoissuunnittelija Saana Finni, saana.finni@centria.fi, 040 808 6619

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2014

 

Koulutusohjelmia                                   16

Aloituspaikkoja 2014                              645

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   250

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs