Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yhdeksän opintopolkua avataan Lamkissa syksyllä 2012

Lahden ammattikorkeakoulu

Yhdeksän opintopolkua avataan Lamkissa syksyllä 2012

Tiedote.
Julkaistu: 02.05.2012 klo 18:34
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Tervetuloa kuulemaan polkuopinnoista kaikille avoimeen infotilaisuuteen keskiviikkona 9.5.2012 klo 12.00–14.00!

Mitä ovat polkuopinnot ja kenelle ne on tarkoitettu? Paikkana on Opin ovi -ohjauspalvelut Fellmannian ensimmäisessä kerroksessa. Osoite on Kirkkokatu 27, Lahti.

- Moni ei tiedä vielä, että ammattikorkeakouluopinnot on mahdollista aloittaa ilman varsinaista ammattikorkeakoulun tutkinto-oikeutta. Se tapahtuu opiskelemalla polkuopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa, kertoo koulutuskoordinaattori Katja Varjos Lahden ammattikorkeakoulusta.

Työttömille, välivuotta viettäville, hoitovapaalla oleville

Lahden ammattikorkeakoulun avoimeen ammattikorkeakoulutarjontaan avataan syksyllä 2012 yhdeksän opintopolkua, joissa on mahdollisuus opiskella jopa 66 opintopistettä lukuvuoden aikana. Opintopolut ovat: liiketalous, hoitotyö, sosionomi, fysioterapia, tietotekniikka, mekatroniikka, materiaalitekniikka, ympäristöteknologia ja viestintä.

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun valmiiksi suunniteltuja opintokokonaisuuksia, jotka muodostuvat erillisistä ammattikorkeakoulututkintoon kuuluvista opintojaksoista.

- Ne sopivat erityisen hyvin esimerkiksi hoitovapaalla oleville vanhemmille, välivuotta viettäville ylioppilaille tai työttömille työnhakijoille, Varjos kertoo.

Polkuopintojen avulla tutkinto-opiskelijaksi

Ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi voi hakeutua yhteishaussa avoimen ammattikorkeakoulun opintojen perusteella, jos hakija on suorittanut vähintään 60 opintopistettä haettavaan koulutusohjelmaan soveltuvia opintoja.

- Hakijalla ei tarvitse tällöin olla ammattikorkeakoululaissa määriteltyä hakukelpoisuutta eikä aikuiskoulutushaussa vaadittavaa kahden vuoden työkokemusta, Varjos sanoo.

Valinta tutkintoon johtavaan koulutukseen tehdään valintakokeen perusteella. Valintakoe voi olla koulutusalakohtaisesti esimerkiksi haastattelu tai soveltuvuusarviointi. Polkuopintojen aikana suoritetut soveltuvat saman koulutusohjelman opintojaksot hyväksytään tutkintoon tutkinto-opiskeluaikana.

Edullista opiskelua

Avoimen ammattikorkeakoulun opintojaksomaksuissa on käytössä opintojaksomaksun vaihtoehtona lukuvuosimaksu, joka on 300 euroa lukuvuodelta (1.8. – 31.7.). Lukuvuosimaksulla saa opiskella mitä tahansa avoimen AMK:n opintoja enintään 60 opintopistettä.

Ilmoittautuminen opintopolkujen opintojaksoille alkaa keskiviikkona 1.8.2012. Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Suosituimmat opintojaksot täyttyvät hyvin nopeasti, joten opintojaksoihin kannattaa tutustua verkossa etukäteen ja tehdä sähköinen ilmoittautuminen opintojakson sivulla heti, kun ilmoittautuminen alkaa.

Polkuopinnoista on esite saatavilla verkosta: www.lamk.fi/koulutus/avoinamk/polkuopinnot tai paperiversiona avoinamk@lamk.fi, puh. 03 828 2067.

Lisätietoja:
koulutuskoordinaattori Katja Varjos, 044 708 0773, katja.varjos@lamk.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs