Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Xamkin hallintojohtaja Antti Paloneva jää eläkkeelle

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy

Xamkin hallintojohtaja Antti Paloneva jää eläkkeelle

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2014 klo 08:15
Julkaisija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n (Xamk) hallintojohtaja Antti Paloneva jää eläkkeelle 1.2.2015 alkaen. Ekonomi ja taloustieteiden maisteri Paloneva on tehnyt 40-vuotisen työuran kotkalaisissa oppilaitoksissa ja nähnyt miten koulutusmaailma on kehittynyt ja uudistunut. Työyhteisön Paloneva jättää elokuussa ja siirtyy pitämään kertyneitä lomia ja vapaita.

Antti Paloneva toimi opiskelun ja armeijan jälkeen muutaman vuoden elinkeinoelämän laskentatehtävissä ja siirtyi pian kutsumusammattiin opettajaksi Kotkan kauppaoppilaitokseen.

- Opettamista kesti 14 vuotta ja se taisi olla paras tehtävä koko työuran aikana. Kirjanpidon opettaminen nuorille oli antoisaa ja jopa hauskaa. Työ tarjosi mahdollisuuden tehdä muitakin tehtäviä opettamisen rinnalla, esimerkiksi oppi-laskunnan kuraattorina toimimista.

1990-luvun alussa kauppaoppilaitosta kehitettiin ja Kotkan kauppaoppilaitoksen väki oli kehittämässä liiketalouden valtakunnallisen opetussuunnitelman perusteita, jossa keskeistä oli yhä ajankohtainen työssä oppiminen ja tekemällä oppiminen. Kauppaoppilaitos oli mukana myös Lasse Leanderin ja Martti Korhosen vetämässä Kotkan nuorisoasteen koulutuskokeilussa. Paloneva hoiti noina vuosina kauppaoppilaitoksen rehtorin ja apulaisrehtorin tehtäviä.

 

Ammattikorkeakoulu perustetaan

Kesällä 1996 osa kauppaoppilaitosta siirtyi silloin perustettuun Kymenlaakson ammattikorkeakouluun, Kyamkiin. Palo-neva ryhtyi osastonjohtajana rakentamaan Kotkan liiketalouden osastoa yhdessä mukana tulleiden opettajien kanssa.

- Osaston silmäterä oli kauppaoppilaitoksesta tuotu englanninkielinen merkonomikoulutus ja sen pohjalle rakennettu koko ammattikorkeakoulun ensimmäinen englanninkielinen bachelor-tasoinen koulutusohjelma. Osaston väki teki lujasti töitä ja näin saatiin aikaan menestyvä koulutusohjelma myöhemmin aina maisteritasolle asti. Samalla saatiin auki vaihto-opiskelu¬put¬ki, kun Kyamkilla oli tarjota englanninkielistä opetusta, Paloneva kertoo.

 

Talousjohtajaksi vuonna 2004

Vuonna 2004 Antti Paloneva siirtyi Kyamkin talousjohtajaksi.

- Suurin haaste oli lähteä miettimään peruskorjausikään tulevien rakennusten kunnostamisen rahoitusta. Tuolloin toimittiin yhdeksässä eri talossa, ja hyvin nopeasti selvisi, etteivät taloudelliset resurssit antaisi mahdollisuutta perus-korjata kaikkia rakennuksia seuraavan vuosikymmenen aikana. Työtä teetti myös toimipisteverkon karsiminen, jossa onnistuttiin vuosien kuluessa. Tänä syksynä Kyamk aloittaakin uuden lukuvuotensa kahdessa toimipisteessä.

 

2000-luvun lopussa alkoi yhteistyö Mikkelin ammattikorkeakoulun kanssa ja 2012 perustettiin yhteinen emoyhtiö, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy, (Xamk). Yhteistyön tiivistämiseen kuului mm.

Kyamk-kiinteistöt Oy:n perustaminen, jossa Paloneva oli mukana.

 

Uuden emoyhtiön rakentaminen alkaa

Xamkin hallintojohtajana Paloneva aloitti 2013.

- Tehtävänäni on ollut suunnitella ja rakentaa uuden yhtiön toiminnassa tarvittavia rakenteita ja huolehtia käytännön toiminnan sujuvuudesta. Seuraajan haasteeksi jää tasoittaa tietä vuodelle 2017 suunniteltua fuusiota varten. Uudeksi hallintojohtajaksi on nimitetty Kyamkin palvelujohtaja Pirkko Rautaniemi.

 

 

 Monipuolinen työ innosti

 Kiitollisena Paloneva muistaa mielenkiintoisen ja jatkuvasti uusia haasteita tarjonneen työn.

- Työstä innostuin vuosien kuluessa uudelleen ja uudelleen. Ammattikorkeakoulu on jo niin suuri ja monipuolinen työnantaja, että se pystyy tarjoamaan monenlaisia tehtäviä työntekijöilleen. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu-konserni ja tuleva fuusioitu korkeakoulu antavat uusia mahdollisuuksia vaikka kuinka paljon.

 Pitkän uran aikana vastaan on tullut myös pettymyksiä.

- Vaikea niellä oli koko liiketalouden keskittäminen Kouvolaan, vaikka se rakenteiden kehittämisessä perusteltua olikin. Siinä Kotka menetti dynaamisen ja elinkeinoelämän kehittämiseen monin tavoin osallistuneen yksikön. Sitäkin on pitänyt miettiä, mitä tarkoittaa osakeyhtiölain määräys, että yhtiön johdon on huolellisesti toimien edistettävä yhtiön etua. Kuka määrää yhtiön edun ja mikä on hallituksen rooli ja uskallus siinä, Paloneva pohtii.

 Eläkkeelle siirtyvä Paloneva tietää jo mihin aika jatkossa käytetään.

- Ajan täyttää mökillä puuhastelu, marjastaminen, sienestäminen, kalastamisen opettelu - ja vaimo on jo listannut monta remonttikohdetta. Talvikautena liikunta ja lukeminen täyttävät päivää ja miksei Kymi Sinfoniettakin joka toinen viikko. Myös Tampereella asuvat lastenlapset saavat papalta enemmän aikaa.

 

 

Lisätietoja:

Antti Paloneva, puh. 044 702 8203

 

 

Liitetiedostot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy on Mikkelin ammattikorkeakoulun ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulun emoyhtiö. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n omistavat Mikkelin, Savonlinnan, Pieksämäen, Kotkan ja Kouvolan kaupungit sekä Iitin kunta. Toimitusjohtajana on Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy:n toimitusjohtaja/rehtori Heikki Saastamoinen ja hallituksen puheenjohtajana Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Lehtinen. Yhtiössä työskentelee noin 100 työntekijää, jotka tarjoavat tukipalveluja Mamkille ja Kyamkille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs