Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » WWF perusti sähköisen kohtaamispaikan koulujen ympäristöryhmille

WWF Suomi

WWF perusti sähköisen kohtaamispaikan koulujen ympäristöryhmille

Tiedote.
Julkaistu: 29.01.2016 klo 09:27
Julkaisija: WWF Suomi

Oppilaitoksissa työskentelee ja opiskelee päivittäin yli miljoona suomalaista. Siksi niiden ekologisen jalanjäljen pienentämisellä saadaan aikaan suuria vaikutuksia. Koulujen ympäristöryhmät tekevät tässä asiassa merkittävää työtä. Ympäristöjärjestö WWF on ympäristöryhmien työssä jatkossa tiiviimmin mukana.

WWF on avannut uuden nettisivuston, jossa koulujen ympäristöryhmät voivat kohdata, kertoa tekemisistään ja oppia toisiltaan. Sivusto tarjoaa sekä materiaaleja toimintaan että ryhmille mahdollisuuden tuoda esille omaa toimintaansa nuorille ominaisella ja innostavalla tavalla. Ryhmät voivat kertoa tekemisistään esimerkiksi Instagram-kuvilla ja -videoilla tai sivuston YouTube-kanavalla.

Ympäristöryhmät koostuvat oppilaista, jotka ovat kiinnostuneita vapaaehtoisesti viemään koulun arkea kestävämpään suuntaan.  Wwf.fi/koulussa -sivusto on tuotettu yhteistyössä kokeneiden ympäristötyötä tekevien opettajien kanssa ja vastaamaan opettajien toiveisiin paikasta, jossa ympäristöryhmät voivat tavata.

Kaikille oppilaitosten ympäristötyöstä kiinnostuneille on perustettu myös WWF Opehuone Facebook -ryhmä.

Uudessa perusopetuksen opetussuunnitelmassa kouluja velvoitetaan huomiomaan ympäristövastuullisuus kaikessa toiminnassaan ja myös vahvasti osallistamaan oppilaita. Sama on tehtävä myös lukioissa.

”Koulujen, jotka haluavat oikeasti toteuttaa uutta opetussuunnitelmaa, on välttämätöntä ottaa oppilaat mukaan ympäristötyöhön. Osallistumista ja vaikuttamista voi oppia vain harjoittelemalla – niin sanotaan myös opetussuunnitelman tekstissä”, sanoo WWF:n ympäristökasvatusvastaava Hanna Seimola.

Ympäristökasvatusta yli 20 vuotta

WWF on tehnyt ympäristökasvatusta Suomessa vuodesta 1992. Järjestö on tuottanut monipuolista opetusmateriaalia, kouluttanut opettajia ja pitänyt koulukiertueilla jo yli 4 000 oppituntia.

”Nyt haluamme vahvemmin tukea kouluja ekologisen jalanjäljen pienentämisessä. Haluaisimme, että koulut uskaltaisivat lähteä tavoittelemaan esimerkiksi Vihreää lippua tai Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaattia”, Seimola sanoo.

WWF käynnisti Nepalissa koulujen ympäristöryhmien eli Eco Clubien toiminnan jo vuonna 1994 ja nyt kerhoja toimii lähes 600 eri puolilla Nepalia. Nyt tuotettu sivusto tulee jatkossa toimimaan myös suomalaisten ja nepalilaisten koululaisryhmien yhteisenä foorumina, jossa he voivat yhdessä tehdä toimia ekologisen jalanjäljen pienentämiseksi mm. osallistumalla yhteisiin ”pandahaasteisiin”.

Sivusto on tuotettu ulkoasiainministeriön tuella, tarkoituksena aktivoida lapsia ja nuoria ympäristötoimintaan.

Sivujen osoite: wwf.fi/koulussa

Lisätietoja:

Hanna Seimola
Ympäristökasvatusvastaava, WWF Suomi
Puh. +358 50 522 5472, hanna.seimola@wwf.fi

Tiedoksi toimittajille:

Mikä on ympäristöryhmä?

Ympäristöryhmä koostuu oppilaista, jotka ovat kiinnostuneita vapaaehtoisesti viemään koulun arkea kestävämpään suuntaan. Ympäristöryhmät pitävät koulussa ympäristöteemoja esillä ja innostavat koko kouluyhteisöä muuttamaan tapojaan. Ympäristöryhmä voi toimia koulun kerhona tai ohjaavan opettajan muulla tavalla järjestäminä aikoina.

WWF

WWF on maailmanlaajuinen ympäristöjärjestö, jonka tavoitteena on edistää kestävää elämäntapaa ja luoda tulevaisuus, jossa ihmiset elävät sopusoinnussa ympäristönsä kanssa. wwf.fi

Miten sivustolle pääsee mukaan?

Ilmoittamalla olemassa oleva ryhmä mukaan sivustolle tai ottamalla tavoitteeksi laittaa ryhmä pystyyn vielä tämän lukukauden aikana. Kaikille oppilaitosten ympäristötyöstä kiinnostuneille on perustettu myös WWF Opehuone Facebook -ryhmä. Liity, keskustele, opi muilta ja jaa omat ideasi. 

WWF koulussa -sivuston etusivulle nousevat automaattisesti kaikki sosiaalisen median julkaisut, joissa on tunnuksena #wwfkoulussa tai #pandahaaste.

 

 

WWF Suomi on osa laajaa, kansainvälistä WWF-verkostoa, jolla on toimistoja noin 50 maassa ja toimintaa yli sadassa maassa. Rakennamme tulevaisuuden, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa. wwf.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs