Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Wicked Problems perehtyy opetuksen, TKI-toiminnan ja yritysyhteistyön hyviin käytäntöihin

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Wicked Problems perehtyy opetuksen, TKI-toiminnan ja yritysyhteistyön hyviin käytäntöihin

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2012 klo 14:41
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun mediatiedotteet osoitteessa www.kyamk.fi.

Wicked Problems -projekti perehtyy opetuksen, TKI-toiminnan ja yritysyhteistyön integraation hyviin käytäntöihin kansainvälisessä kontekstissa. Projektissa etsitään ratkaisumalleja monialaisiin arvolatautuneisiin ongelmiin, joita kansainvälistyvät yritykset ja muutoksessa elävät kaupungit kohtaavat.

Globaali ja nopeasti muuttuva toimintaympäristö edellyttää entistä erilaisempien - usein äkillisten, kompleksisten ja ikävien - ongelmien ratkaisukykyä. Erityisesti ylempien ammattikorkeakoulututkintojen opiskelijat kohtaavat näitä haasteita työssään ja hakeutuvat siksi jatkokoulutukseen. Kehittämishaasteet ja -tehtävät ovat entistä vaativampia ja asettavat opetukselle ja siihen kytkeytyvälle TKI-toiminnalle uusia kehittämistarpeita. Alkuvuodesta 2012 käynnistynyt kaksivuotinen Wicked Problems -projekti pyrkii kartoittamaan ja analysoimaan opetuksen ja oppimisen uusia mahdollisuuksia.

Projektitoiminnan lähtökohtana ja viitekehyksenä käytetään Kymenlaakson ammattikorkeakoulun Learning and Competence Creating Ecosystems -konseptia, joka on Korkeakoulujen arviointineuvoston palkitsema toimintakonsepti. LCCE-konseptissa yhdistetään oppimis- ja innnovaatioympäristöjä yritysyhteistyössä aitojen ja käytäntölähtöisten kontekstien luomiseksi ja tehtävien toteuttamiseksi siten, että oppiminen ja osaaminen kasvavat. Projekti etsii kansainvälisestä vuorovaikutuksesta ja yhteistyöstä uusia virikkeitä konseptin edelleen kehittämiseen.

Benchlearning-matkoilta uusia toimintamalleja

Projektin tarkoituksena on vertailevien opintomatkojen (benchlearning) ja niiden reflektoivien raportointien avulla etsiä hyviä käytäntöjä opetuksen, TKI-toiminnan ja yritysyhteistyön integroimisen syventämiseen sekä levittää ja reflektoida jo hyväksi havaittuja omia käytäntöjä kansainvälisessä yhteistyössä. Vertailevien opintomatkojen kohteiksi ovat lupautuneet saksalainen Karlshochschule International University, alankomaalainen NHTV Breda University of Applied Sciences sekä englantilainen Manchesterin yliopisto. KyAMK:lla on kokemusta yhteistyöstä edellä mainittujen yliopistoyksiköiden kanssa mm. liiketalouden Master-ohjelmassa.

Tavoitteena on etsiä keinoja ratkoa opetuksessa, opinnäytetöissä ja TKI-toiminnassa erilaisia kiperiä ongelmia, joita kansainvälistyvät yritykset ja muutoksessa elävät kaupungit kohtaavat päivittäisessä toiminnassaan. Lisäksi projekti pyrkii edistämään monialaista ja tieteiden välistä yhteistyötä erityisesti ylempien ammattikorkeakoulututkintojen koulutusohjelmissa.

Projektin rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Osaamisalapäällikkö/liiketalous, projektipäällikkö Ari Lindeman, p. 044 702 8225

Yliopettaja/liiketalous, Satu Peltola, p. 044 702 8365

etunimi.sukunimi@kyamk.fi

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs