Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Vuoden työssäoppimispaikka on Marengo Oy ja vuoden työpaikkaohjaaja Johanna Hakkarainen

Omnia

Vuoden työssäoppimispaikka on Marengo Oy ja vuoden työpaikkaohjaaja Johanna Hakkarainen

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2015 klo 12:59
Julkaisija: Omnia

Vuoden 2015 työssäoppimispaikka ja työpaikkaohjaaja palkittiin Omnian aikuisopiston valmistumisjuhlassa kesäkuussa Espoossa. Vuoden 2015 työssäoppimispaikan tittelin sai inkoolainen veneilyliike Marengo Oy ja vuoden työpaikkaohjaajana palkittiin Johanna Hakkarainen espoolaisesta Pihlajakodista. Molemmilla on usean vuoden kokemus yhteistyöstä Omnian opiskelijoiden kanssa.

”On hieno tunne päästä tukemaan nuoren ammatillista kehitystä.”

Johanna Hakkarainen toimii psykiatrisena sairaanhoitajana Pihlajakodissa, joka tarjoaa asumis- ja kuntoutuspalveluita mielenterveyskuntoutujille. Hakkarainen tunnetaan empaattisena, mutta jämäkkänä työpaikkaohjaajana, joka osaa erottaa oman työroolinsa ohjausroolista. Hän on ohjannut lukuisia Omnian työssäoppijoita. Useimmat opiskelijat valmistuvat lähihoitajiksi, osaamisalanaan esimerkiksi mielenterveystyö. Osa myös työllistyy Pihlajakotiin työssäoppimisjakson jälkeen.

Nuorten kanssa työskentely on Hakkaraisen mielestä antoisaa. Hän antaa opiskelijalle vastuuta, ottaen huomioon sen, että opiskelija ei ole työntekijän roolissa työssäoppimispaikassaan.

”On hieno tunne päästä tukemaan nuoren ammatillista kehitystä, ja oppia samalla itsekin katsomaan asioita eri näkökulmista”, kertoo Hakkarainen.  

Pihlajakodilla on neljä asumispalveluyksikköä, joista osa on tarkoitettu nuorille kriisitilanteissa ja tavoitteena on melko nopea kuntoutus. Toisissa yksiköissä asuu kroonikoita, joille tarjotaan turvallinen, kodinomainen ja virikkeellinen vaihtoehto asumiselle silloin, kun täysin itsenäinen asuminen ei vielä ole ajankohtaista. Pihlajakoti järjestää asukkailleen myös päivätoimintaa ja antaa tukea ja ohjausta arjenhallintaan.

”Töitä löytyy tekevälle jatkossakin.”

Marengo Oy on toiminut Inkoossa vuodesta 1973 täyden palvelun veneilytalona, oli kyse sitten veneiden ja tarvikkeiden ostosta tai huollosta. Marengolla ja sen toimitusjohtaja Esko Juvosella on yli kymmenen vuoden kokemus ammatillisen koulutuksen työssäoppijoista. Yritys on kouluttanut oppisopimuksella ja yhteistyössä Omnian kanssa lukuisia veneenrakentajia. Yritys ei ole pelännyt myöskään ottaa oppiin niin sanottuja haasteellisia opiskelijoita – hyvällä menestyksellä. Myös henkilökunta on aktiivisesti osallistunut työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittämiseen.

Esko Juvonen kaipaa kehittämistä varsinkin oppisopimuksen reunaehtoihin, vaikka se sinänsä on hyvä ammatillisen koulutuksen muoto.

”Yritys joutuu panostamaan paljon resursseja koulutukseen, ilman varmaa tietoa siitä, tuleeko koulutettavasta edes yritykselle työntekijää”, kertoo Juvonen. Tähän työhön Juvonen toivoisi enemmän tukea. Peruskoulutuksen käynyt opiskelija on Juvosen silmissä vasta oppimisvalmiudet hankkinut henkilö, sillä varsinainen ammatillinen osaaminen hankitaan työkokemuksen kautta.

”Venealalla menee suhteellisen hyvin myös näinä aikoina,” jatkaa Juvonen. ”Perusveneitä myydään edelleen. Kysyntä ja asiakkaat pysyvät varsinkin telakointi- ja korjauspalveluissa. Alalta löytyy töitä tekevälle jatkossakin”, kannustaa Juvonen.

Lisätietoja:

  • projektipäällikkö Ville Krannila, Omnia, p. 050 384 9037

 

Hymy oli herkässä, kun Esko Juvonen ja Johanna Hakkarainen saivat kunniakirjat Omnian aikuisopiston valmistujaisjuhlassa.

Hymy oli herkässä, kun Esko Juvonen ja Johanna Hakkarainen saivat kunniakirjat Omnian aikuisopiston valmistujaisjuhlassa.

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia on monialainen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa nuorille ja aikuisille toisen asteen ammatillista koulutusta, oppisopimuksia, lukio-opetusta, työpajatoimintaa sekä vapaan sivistystyön kursseja. Eri-ikäiset oppijat voivat joustavasti yhdistää esimerkiksi opintoja ja harrastustoimintaa mielekkäiksi kokonaisuuksiksi. Omniassa työskentelee 860 alansa ammattilaista ja oppijoita on eri yksiköissä vuosittain yli 60.000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs