Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Vuoden aikuisopiskelija, aikuisohjaaja ja koulutusmyönteisin työyhteisö palkittiin

Koulutuskeskus Salpaus

Vuoden aikuisopiskelija, aikuisohjaaja ja koulutusmyönteisin työyhteisö palkittiin

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2013 klo 16:30
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Päijät-Hämeen vuoden aikuisopiskelija, aikuisohjaaja ja koulutusmyönteisin työyhteisö palkittiin 3.9. Aikuiskoulutustorilla Lahden yhteiskoululla. Aikuiskoulutustori oli osa Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen kampanjaviikkoa.

Mikko Ylä-Pietilästä vuoden aikuisopiskelija

Päijät-Hämeen vuoden 2013 aikuisopiskelijaksi valittiin 37-vuotias vääksyläinen Mikko Ylä-Pietilä. Hän aloitti tammikuussa 2012 Päijät-Hämeen kesäyliopiston tarjoaman kauppatieteiden kandidaatin opintopolun ja tähtää kauppatieteiden maisterin tutkintoon.

- Mikko Ylä-Pietilä on käyttänyt oivasti hyväksi niitä korkeakouluopiskelumahdollisuuksia, joita Lahdessa on tarjolla. Hän on huomannut sen, että etsivä löytää ja opinnot voi koota pienistä osista. Hän on luonut omaan elämäntilanteeseensa sopivan opintopolkunsa, kiittää palkintoraati perusteluissaan.

Mikko Ylä-Pietilä on valmistunut Lahden ammattikorkeakoulusta tradenomiksi vuonna 2002 ja työskentelee tällä hetkellä DNA:n tytäryhtiössä tuotannon esimiestehtävissä.

- Kymmenen työvuoden jälkeen syntyi ajatus opintojen jatkamisesta ja ylemmästä korkeakoulututkinnosta. Aikuisopiskelu tuntui äkkiä itsestäänselvyydeltä, kun oivalsi työelämässä saadun kokemuksen ja osaamisen merkityksen opintojen siivittäjänä. Aloittamispäätös oli helppo, kun Lahdessa avautui mahdollisuus opiskella työn ohessa yliopistotasolla kauppatiedettä, kertoo Ylä-Pietilä.

Helena Lemminkäisestä vuoden aikuisohjaaja

Päijät-Hämeen vuoden 2013 aikuisohjaajaksi valittiin Helena Lemminkäinen, joka on toiminut vuodesta 2005 kouluttajana, ohjaajana ja kurssijohtajana useissa Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian viestinnän täydennyskoulutuksissa oman yrityksensä Kevi Consulting Oy:n kautta.

- Helena Lemminkäinen on hyvä ja innostava opettaja sekä näkyvä persoona. Hän saa opiskelijoilta erinomaiset palautteet. Hän kohoaa peruskouluttajaroolin yläpuolelle, aikuisopiskelijoiden ohjaajaksi ja sparraajaksi. Lemminkäinen syventyy jokaisen opiskelijan kehittämistehtävään ja tulee välillisesti vaikuttaneeksi myös opiskelijoiden taustaorganisaatioiden kehittymiseen, todetaan valinnan perusteluissa.

- Avainsana on aika. Annan ohjattaville niin paljon aikaa kuin he tarvitsevat, kertoo Lemminkäinen.

Tiimari on koulutusmyönteinen työyhteisö

Koulutusmyönteisimmäksi työyhteisöksi valittiin Tiimari Retail Oy, joka on kouluttanut ja kehittänyt henkilöstöään pitkäjänteisesti. Laatu- ja koulutuspäällikkö Leea Kantelus on pitänyt langat käsissä, kun koulutuksia on suunniteltu ja toteutettu Koulutuskeskus Salpauksen kanssa.

- Leea Kantelus on kannustanut oppisopimuskoulutuksessa olevia opiskelijoita ja toiminut työpaikkakouluttajien tukena. Hän on myös kehittänyt omaa osaamistaan suorittamalla näyttötutkintomestaritutkinnon ja työpaikkaohjaajakoulutuksen Koulutuskeskus Salpauksessa, toteaa palkintoraati perusteluissaan.

Valinnat tehneeseen palkintoraatiin kuuluivat Maritta Vuorinen Lahden kaupungin sivistyspalvelukeskuksesta, Helena Karento Lahden ammattikorkeakoulusta, Mari Ylä-Sankola-Peltola Wellamo-opistosta, Kaisa Vuorivirta Helsingin yliopiston Avoimesta yliopistosta, Iiris Pakkanen Koulutuskeskus Salpauksesta, Marita Rautiainen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta ja Eija Pollari Päijät-Hämeen kesäyliopistosta.

Lisätietoja
rehtori Eija Pollari, Päijät-Hämeen kesäyliopisto
puh. 03 8922 0420
eija.pollari[@]paijathameenkesayliopisto.fi

 

 

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs