Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Visamäen liikuntahallin keraaminen seinäteos julkistetaan 28.11.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Visamäen liikuntahallin keraaminen seinäteos julkistetaan 28.11.

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2011 klo 13:58
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin Visamäen kampuksen liikuntahallin remontti on valmistunut. Rakennusta koristaa nyt tuore julkisivuteos, joka on artenomi (AMK) Susanna Setälän käsialaa. Setälä on valmistunut HAMKin muotoilun koulutusohjelmasta vuonna 2010 pääaineenaan lasi ja keramiikka. Teoksen suunnittelu oli hänen opinnäytetyönsä aihe.

Visamäen liikuntahallia päätettiin julkisivusaneerauksen yhteydessä koristaa taiteella, ja teokselle etsittiin tekijää HAMKin opiskelijoiden joukosta. Opinnäytetyöksi soveltuva aihe löysikin helposti tekijänsä. Setälä suunnitteli teoksen vuoden 2010 aikana, ja rakennuksen saneeraus aloitettiin keväällä 2011.

Teos kuvaa liikkuvia ihmishahmoja, joiden värimaailma muuttuu katselusuuntaa muuttamalla. 4,5-metriset ihmishahmot on valmistettu yksittäisistä keraamisista osista.

- Suunnittelu lähti liikkeelle siitä, että teos tulisi liikuntahallin seinään ja halusin kuvata liikettä. Valitsin ihmishahmoja, jotka olisivat liikkeessä. Halusin tehdä jotakin suurikokoista, mutta pienistä osista koottua. Toisto oli yksi teoksen lähtökohdista. Teoksessa jokainen palanen on samankokoinen ympärysmitaltaan, mutta korkeudella ja väreillä saadaan muunneltavuutta, kertoo Setälä.

Visamäen liikuntahallissa on tehty kesän ja syksyn aikana perusteellinen energiaremontti: talon lämmöneristystä on parannettu ja samalla on uusittu talon julkisivu. Myös sisätiloja on remontoitu. - Liikuntahallista tulee nyt tyylikkään näköinen, kampusalueelle sopiva rakennus, kertoo HAMKin kiinteistöpäällikkö Tuomas Salonen.

Susanna Setälän teoksen lehdistö- ja julkistamistilaisuus pidetään liikuntahallin aulassa maanantaina 28.11.2011 klo 15.30.

Liitteenä kuva teoksen osasta, kuvaaja Marjo Kilgast.

Lisätietoja
Susanna Setälä, p. 040 708 4717 tai sp. info.nasukisu@gmail.com
nasukisu.blogspot.com

 

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs