Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Virtuaalimaailma avuksi työharjoitteluun

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Virtuaalimaailma avuksi työharjoitteluun

Tiedote.
Julkaistu: 15.05.2013 klo 11:00
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Virtuaaliset oppimisympäristöt tuovat fyysiset oppimisympäristöt lähemmäksi oppijaa tarjoten uuden opiskelijaystävällisen tavan oppimiseen. Virtuaalisia oppimisympäristöjä kehitetään ja käytetään paljon nykypäivänä ohjaajien sekä opiskelijoiden välisessä vuorovaikutuksessa. Työharjoittelujaksot ovat oleellinen osa opintoja, sillä jaksojen aikana opiskelija tutustuu työelämään ja opiskelemaansa toimialaan konkreettisesti toimimalla sillä alalla, mihin tulevaisuudessa valmistuu.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun maa- ja metsätalouden yksikkö on käynnistänyt kaksivuotisen virtuaalitilojen kehittämishankkeen, jossa toteutetaan virtuaalinen oppimisympäristö maatalousopiskelijoiden työharjoitteluprosessin tueksi. Hankkeessa on mukana eteläpohjalaisia harjoittelumaatiloja, jotka ovat sitoutuneet uuden huipputeknologian käyttöön. Hanke on EAKR-rahoitteinen, jossa Etelä-Pohjanmaan liiton lisäksi Seinäjoen ammattikorkeakoulu rahoittaa hanketta. Hanke kestää vuoden 2014 loppuun saakka.

Virtuaalimaatila-oppimisympäristöllä tuetaan työharjoittelun kulkua alusta loppuun. Opiskelija hyötyy oppimisympäristöstä jo ennen työharjoittelun alkua, sillä hänellä on mahdollisuus tutustua harjoittelutiloihin virtuaalisesti sekä käyttää tietoja myös muissa oppimistehtävissä opiskelun aikana. Tällöin orientoituminen tulevaan työtehtävään on helpompaa. Työharjoittelija pitää yllä virtuaalimaatilan tietoja harjoittelun aikana, jolloin tieto pysyy ajantasaisena.

Oppimisympäristön tiedon keruu toteutetaan osittain mobiilisti, jonka vuoksi tiedot voidaan kirjata ympäristöön missä tahansa. Oppimisympäristöön toteutetaan mobiilikäyttöliittymän lisäksi verkkokäyttöliittymä. Lisäksi hankkeessa toteutetaan tietovirtakuvaus, josta ilmenee maatalousalan työharjoitteluprosessin tietovirrat. Tietovirtakuvauksesta laaditaan julkaisu, joka on saatavilla Seinäjoen ammattikorkeakoulun julkaisusarjasta sen valmistuessa.

Hankkeessa testataan uutta oppimisympäristöä Seinäjoen ammattikorkeakoulun harjoittelumaatiloilla pääosin opiskelijoiden toimesta. Tällä tavoin selviää ympäristön käytettävyys ja miten sitä tulisi jatkokehittää, että siitä tulisi mahdollisimman opiskelijaystävällisempi. Ympäristö tulee jäämään Seinäjoen ammattikorkeakoulun maa- ja metsätalouden yksikön käyttöön ja se tulee olemaan oleellinen osa maatalousopiskelijoiden työharjoittelua hankkeen jälkeen.

Lisätietoja hankkeesta antaa:

Projektipäällikkö
Ari Sivula
040 830 2374
ari.sivula@seamk.fi

 Hankkeen rahoittajat: Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Etelä-Pohjanmaan Liitto, Vipuvoimaa EU-lta ja Euroopan Unioni, Euroopan aluekehitysrahasto

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs