Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Viron suurlähettiläs Mart Tarmak vieraili Kasarminmäen kampuksen Pajalla torstaina 8.5.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Viron suurlähettiläs Mart Tarmak vieraili Kasarminmäen kampuksen Pajalla torstaina 8.5.

Tiedote.
Julkaistu: 09.05.2014 klo 08:56
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Tarjolla oli tuhti paketti Kymenlaakson ammattikorkeakoulun asiaa, kevyitä virvokkeita ja reipas Paja-kierros.

Paja, jossa sijaitsee muotoilun tilat, oli valistunut veikkaus vierailun kohteeksi, sillä suurlähettiläs Tarmakin osoittautui suureksi restauroinnin ystäväksi. Mikä sai tietenkin kyamkilaiset röyhistämään rintojaan, sillä onhan tänä ainut ammattikorkeakoulu, joka sitä tarjoaa.  

”Virossa ei ole vastaava ammattikorkeakoulu systeemiä, mutta vahva muotoilun osaaminen taideteollisen yliopiston kautta”, toteaa suurlähettiläs Tarmakin 3D-printterin äärellä.

Sosiaali- ja terveyspuolelta lähellä suurlähettilään sydäntä on geronomia, eteenkin vanhusten syrjäytymisen ehkäiseminen ja kotona asumisen mahdollistaminen.  

Suurlähettiläs ei ole mitenkään ikärasisti, sillä nuoremman polven game design kaikkine yhteistyömahdollisuuksineen ja kyberturvallisuuteen panostaminen, näinä aikoina, saavat häneltä vahvan tuen. Monimuotoinen TKI-toiminta sai myös kiinnostaa. Suurlähettilään mielestä Viron ja Kymenlaakson yhteistyötä pitäisi lisätä.

Delegaatio suuntasi Kyamkilta jalkapallomatsiin. ”Hyvä, ettei se ole pesäpalloa, sillä me emme ymmärrä, mistä ne pisteet oikein tulee siinä lajissa”, huokaa helpotuksesta suurlähettiläs.  ”Pohjanmaalla, pesäpallomailaa käytettään myös ottelun jälkeen”, osaa rehtori Ikonen kertoa. Takarivistä kuuluu: ”Meillä Virossa sen mailan ainoa käyttötarkoitus on juuri se.” Koko seurue repeää. Tästä on hyvä suunnata Mypa-TPS-otteluun. 

Rehtori lupasi, että ensi kerralla Kyamk noutaa heidät kylään koululaiva Katariinalla.

Arvovaltaiseen seurueeseen kuuluivat: Viron suurlähettiläs Mart Tarmak, taloudellisten ja kaupallisten asioiden johtaja Jaanus Varu, sotilasasiamies Kaupo Kiis, Kymenlaakson Viron kunniakonsuli Kyösti Manninen HaminaKotka Satama Oy:stä, markkinointiassistentti Marjukka Kettunen HaminaKotka Satama Oy:stä, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Larikka, kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki, rehtori Petteri Ikonen, vararehtori Mirja Toikka ja koulutusjohtaja ja Marja-Liisa Neuvonen-Rauhala.

 

Lisätietoja

Rehtori Petteri Ikonen, 044 702 8200, petteri.ikonen@kyamk.fi

Liitetiedostot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs